• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad ska man ha för strumpor i vandringskängor?
Strumpguide

Vad ska man ha för strumpor i vandringskängor?

Valet av strumpor för vandringskängor är viktigt för att säkerställa komfort och förhindra skavsår eller blåsor under vandringen. Här är några tips för att välja rätt typ av strumpor för vandringskängor:

Material: Välj strumpor i material som andas väl och hanterar fukt. Vanliga material för vandringsstrumpor inkluderar merinoull, bambuviskos, syntetiska material som polyester eller nylon, eller en blandning av dessa.
Tjocklek: Beroende på årstid och terräng kan du välja strumpor med olika tjocklek. Tunnare strumpor passar bättre för varmare väder och lättare vandring, medan tjockare strumpor ger extra värme och vaddering för kallare förhållanden och mer krävande terräng.
Vaddering: Strumpor med extra vaddering vid hälarna och tårna kan hjälpa till att minska risken för skavsår och blåsor.
Sömmar: Sömlösa eller platta sömmar minskar risken för skav och obehag.
Passform: Välj strumpor som passar tätt men inte är för trånga. En bra passform minskar friktionen och risken för skavsår.
Höjd: Valet av strumphöjd kan variera beroende på personliga preferenser och terräng. Vissa föredrar låga strumpor som når strax över vristen, medan andra föredrar högre strumpor som täcker vristen och en del av vaden för extra stöd och skydd.
Fukttransport: Strumpor som är konstruerade för att transportera bort fukt från huden håller fötterna torra och minskar risken för blåsor och obehag.

Det är en bra idé att testa olika strumpor och kombinationer för att se vad som fungerar bäst för dig och dina vandringskängor. Kom ihåg att även små detaljer som strumpor kan göra en stor skillnad när det kommer till komfort under långa vandringar.

Liknande artiklar