• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad är diabetesstrumpor?
Strumpguide

Vad är diabetesstrumpor?

Diabetesstrumpor är strumpor som är speciellt utformade för att hjälpa personer med diabetes att undvika hudskador och sår på fötterna.
Strumporna är även tillverkade i material som hjälper till med att hålla fötterna torra och ge dem ett behagligt klimat att vara i. De har även en stickning som gör att de sitter bekvämt på foten utan att skapa tryck. Vilket främjar blodcirkulationen och minimerar risken att skapa skav, sår eller blåsor.

Men det finns fler saker som kännetecknar diabetesstrumpor:
- Extra mjuk resår | Strumporna har en extra flexibel, mjuk och lös resår som inte skapar tryck mot benet. Resåren är även stickat en ett mjukt material för att ge en extra len och behaglig känsla till huden.
- Rullkant | Högst upp på strumpornas resår så finns det en så kallad ”role-edge”, en rullkant som gör att strumporna sitter uppe, utan att sitta åt för hårt eller trycka mot benet.
- Extra platta sömmar | Strumpornas sömmar är extra platta och mjuka, för att ge komfort till fötterna och samtidigt minimera risken att det skapas sår, blåsor eller skav på tårna.
- Extra mjuka | Strumporna är även tillverkade i extra mjuka material, som bambuviskos för att ge en len och mjuk känsla till fötternas hud.
- Fuktabsorberande | Strumporna är även tillverkade i material som har naturliga, fuktabsorberande egenskaper. Vilket innebär att strumporna bidrar till att ge ett svalt och fräscht klimat till fötterna.

Tack vare att diabetesstrumpor har flera positiva egenskaper så har de även blivit populära hos personer med andra fotproblem, som känsliga fötter, svullna fötter och hos dem som har besvär med fotsvett och fotsvamp. Men även hos dem som får märken av vanliga strumpor eller som har problem med att vanliga strumpor ”stasar”.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadärdiabetesstrumpor/diabetesstrumpor.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadärdiabetesstrumpor/strumpor-diabetiker.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadärdiabetesstrumpor/strumpor-diabetes.jpg

Liknande artiklar