• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vilka strumpor ska man ha när man vandrar?
Strumpguide

Vilka strumpor ska man ha när man vandrar?

När du ska vandra är det viktigt att välja rätt typ av strumpor för att ge dina fötter komfort och samtidigt förhindra skav eller blåsor. Här är några tips på vilka strumpor du bör använda när du ger dig ut på vandring:

Fukttransporterande material: Välj strumpor som är tillverkade av material som andas och transporterar bort fukt från dina fötter. Detta är viktigt eftersom fuktiga fötter ökar risken för skav och blåsor. Friktionen mellan blöt hud och strumpor/skor kan skapa obehagliga skavpunkter och blåsor. Samtidigt som det minskar risken för infektioner då fuktiga fötter skapar en idealisk miljö för bakterier och svamp att växa. Det kan leda till infektioner som fotmykos (fotsvamp) och andra hudproblem.
Dämpning: Strumpor med vaddering eller extra tjockhet vid häl och tå kan hjälpa till att minska tryckpunkter och ge extra komfort under långa vandringar.
Sömlösa eller minimala sömmar: Sömlösa strumpor minskar risken för skav och blåsor, speciellt om du ska vandra långa sträckor
Rätt storlek: Se till att välja strumpor i rätt storlek för att undvika veck eller överdriven friktion som kan orsaka besvär.
Förutsättningarna: Tänk på terrängen och väderförhållandena när du väljer strumpor. Om du ska vandra i fuktiga områden kan vattentäta eller snabbtorkande strumpor vara ett bra val.
Prova på förhand: Innan du ger dig ut på en längre vandring, prova att gå i de strumporna och skor du tänker använda för att se till att de fungerar bra tillsammans och inte orsakar obehag.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/strumpa-vandring.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/vandringsstrumpor.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/vandringsstrumpa.jpg

Liknande artiklar