• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Diabetesstrumpor

Här hittar du diabetesstrumpor som är anpassade för dig som har diabetes eller känsliga fötter.

För personer med diabetes är det viktigt att ta hand om fötterna för att minska risken för sår och infektioner. Men även känsliga fötter som inte beror på diabetes kan uppleva obehag i vanliga strumpor.

I vårt sortiment hittar du strumpor för diabetiker eller känsliga fötter, i neutrala färger. De passar alla som vill ha en mjuk strumpa, som inte sitter åt och samtidigt minimerar risken för skavsår, blåsor eller onödiga tryck på tårna.

Skaften på strumporna är antingen designade med rullkant eller mjuk stickad resår och sitter uppe med behaglig komfort utan att trycka på benen. De är också utformade för att skapa en skönare passform runt foten som underlättar blodcirkulationen. Strumporna passar perfekt både till arbete, vardags eller andra aktiviteter.

Vad är diabetesstrumpor?
Diabetesstrumpor, som de kallas är utformade för att passa och skydda fötterna från onödiga sömmar. Ett av symptomen vid diabetes är lägre blodcirkulation i fötterna och innebär att man blir känslig för sår och skav. Därför krävs bättre egenskaper i diabetesstrumpor än ”vanliga strumpor” och är ett av de viktigaste plaggen för känsliga fötter.

Strumporna är designade med bra egenskaper såsom lös resår, platta sömmar, mjukt och hudvänligt material utan en åtsittande kraft. Men även en förstärkning för längre hållbarhet och en mjuk frottésula som ger både ökad komfort och dämpning åt fötterna.

Det är alltid viktigt att välja strumpor som är bekväma och passar bra på fötterna. Av den orsaken har diabetesstrumpor blivit alltmer populärt och är omtyckta av alla som letar efter en mjuk samt skön strumpa som inte skaver.

 

37 produkter

37 produkter

Du har sett 36 av 37 produkter