• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Ridstrumpor

Här hittar du ridstrumpor till både dam och herr.

Ridstrumpor är en viktig del av varje ryttarens utrustning. Strumporna är speciellt utformade för att ge maximal komfort och samtidigt skydda fötterna och benen under ridningen. Det finns många olika typer av ridstrumpor att välja mellan och olika längder.

När du väljer ridstrumpor är det viktigt att tänka på material och passform. De flesta ridstrumpor är tillverkade av syntetiska material som polyester, nylon eller bomull, och många innehåller också elastan eller spandex för att ge extra stretch och komfort. Det är också viktigt att välja rätt storlek och passform för att undvika skav och blåsor.

För ryttare som rider regelbundet är det en bra idé att investera i högkvalitativa ridstrumpor som kan hålla upp under många timmars ridning I vårt sortiment så hittar du även ridstrumpor med speciella funktioner som kompressionsstrumpor. Denna typ av ridstrumpor ger extra stöd för vristen, dämpning för att minska stötar och vibrationer. Det finns även modeller som är designade med ventilation för att hålla fötterna både svala och torra. Men ridstrumpor har flera fördelar.

Komfort: Ridstrumpor är särskilt utformade för att ge maximal komfort för fötterna och benen under ridning. De har en komfortabel design och är tillverkade av mjuka och stretchiga material som minskar risken för skav, blåsor och irriterad hud.

Stöd: Vissa ridstrumpor har kompression som ökar blodcirkulationen, vilket motverkar bensvullnad och trötta fötter. Samtidigt som strumporna ger ett extra stöd.

Skydd: Ridstrumpor ger ett extra skyddslager för benen mot friktion från ridstövlarna. De kan också hjälpa till att absorbera stötar och vibrationer, vilket minskar belastningen på benen under ridning.

Temperaturreglering: Många ridstrumpor har en ventilerande design eller är tillverkade av fukttransporterande material som hjälper till att hålla fötterna torra och svala under varma dagar, eller varma och torra under kallare väderförhållanden.

Så, sammanfattningsvis är ridstrumpor en viktig del av en ryttarens utrustning för att ge komfort, stöd, skydd och temperaturreglering under ridning. Genom att välja rätt typ av ridstrumpor kan du förbättra din ridupplevelse och minska risken för skador och obehag.

I vårt sortiment hittar du flera olika modeller, behöver du hjälp med att välja den modell som passar just dig så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi hjälper dig gärna.