• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Hälsporrestrumpor

Här hittar du hälsporrestrumpor som effektivt lindrar och minskar obehag vid hälsporre.

Värk eller ömhet under hälen är ett vanligt problem och det finns många anledningar till smärta i hälen. Hälsporre tillhör en av den vanligaste orsakerna till just smärta i hälen. Vid hälsporre och belastning av hälen kan en obehaglig känsla uppstå när man t.ex. är barfota. Men det kan även vid de första stegen på morgonen eller efter vila göra ont.

Vissa upplever kraftig värk efter att ha gått en längre stund eller efter att ha stått mycket under dagen. Medan andra inte klarar av att belasta hälen alls och har även ont i vilande lägen. Oftast avtar värken efter ett tag men kan påverka vardagen, negativt.

Hälsporre tillkommer oftast vid långtgående Plantar fasciit och beror på överbelastning av plantar fascia-senan i hålfoten. Vid överbelastning och som en reaktion, försöker kroppen under längre tid skapa ett skydd samt avlastning för det ömma området. Ibland går det så långt att en liten kalkutväxt bildas under hälen. Utväxten ser ut som en sporre, därav namnet - hälsporre. Detta kan orsaka kraftig smärta under hålfoten, på insidan av foten och precis framför hälbenet. 

Om du drabbats av hälsporre är det viktigt att du själv behandlar och försöker lindra smärtan. Investera i ett par hälsporrestrumpor!

Hälsporrestrumpor med kompression.
- Minimerar besvären i samband med hälsporre
- Stödjer ankeln
- Stabiliserar fotleden
- Ökar blodcirkulationen
- För män och kvinnor
- För vardagen och vid sport

I vårt sortiment hittar du hälsporrestrumpor med en unik design och som är speciellt framtagna för att lindra värk samt obehag i hälen i samband med hälsporre. Strumporna är tillverkade i mjuka, flexibla och högkvalitativa material som stödjer foten, ger stöd åt fotvalvet och avlastning till hälen. Materialet i strumporna har även goda egenskaper som gör att de andas, avlägsnar samt transporterar bort fukt.

Hälsporrestrumpor har även unika kompressionsmöjligheter med behandlande egenskaper, som ger bland annat ökad blodgenomströmning. Vilket lindrar smärtan och ger en snabbare läkning av hälsporre samtidigt som de ger en behaglig komfort. Kompressionen riktas till utvalda delar av foten som lyfter fotens mjukvävnad, lindrar trycket i foten och på ett effektiv sätt behandlar plantar fasciit eller hälsporresymptom. 


Vad gör man åt smärta i hälen?
Det är väldigt olika hur man upplever smärta i hälen när man har hälsporre. Med hjälp av hälsporrestrumpor, som har flera kompressionszoner, ökar blodcirkulationen samtidigt som de stödjer fotens struktur. De lyfter även upp samt avlastar plantar fascia-senan som går från häl fram till hålfoten. Överbelastning i senan förhindras och inflammationen får en chans att läka ut ifred. Kompressionsstrumpor för hälsporre kan användas både dag och natt, och du kan ha en vanlig strumpa över.


Tips:
Det är viktigt vid användning av hälsporrestrumpor att de sitter ordentligt på foten för att undvika nya besvär eller att de orsakar blåsor eller skav.

Om du lider av hälsporre, plantar fasciit eller andra fotrelaterade problem till hälsporre kan det även vara en bra idé att konsultera och rådfråga en läkare för att få råd kring vilka behandlingar som passar specifikt för dig.