• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
callus-protection-ring-för -förhådaner-berkmann.jpg
callus-protection-ring-för -förhådaner-berkmann.jpg

Berkemann Callus Protection Ring för förhårdnader

89 kr

Skickas inom 1-3 vardagar

  • truckFri frakt från 599 kr
  • truckHemleverans från 89 kr
  • truckRetur & bytesrätt i 14 dagar

Produktbeskrivning

Specifikationer

Recensioner

Skydd för förhårdnader och liktorn från Berkemann.

Skyddet ger möjlighet för avlastning av ett större område, vid exempelvis trycksår orsakat av förhårdnader, blåsor, vårtor och skavsår.

Skydden är tillverkade i ett hudvänligt filtmaterial och är självhäftande. Sätts fast omkring trycksåret för att förhindra ytterligare tryck och skav.

Antibakteriell.

One size.
En förpackning innehåller 6 st avlastningsringar.

Berkemanns produkter för liktorn, blåsor, skavsår och förhårdnader på fötterna lindrar obehag orsakat av bland annat skav i för trånga skor. Produkterna avlastar tryck och skyddar de påverkade områdena från ytterligare tryck och påfrestningar.

Liktorn uppstår till följd av en tidigare förhårdnad som i sin tur kan ha uppkommit exempelvis på grund av användning av för trånga skor. En förhårdnad bildas på grund av tryck på huden, som i sin tur försvarar sig själv genom att göra den hård och tjock för att skyddas mot trycket. Om förhårdnaden fortsätter att utsättas för tryck och nötas ytterligare kan en liktorn uppstå - detta innebär att förhårdnaden bildat en tagg som pressas in i huden.

Hård hud och förhårdnader på fötterna uppstår vanligtvis på grund av att foten utsätts för mycket tryck och påfrestningar. Vid kraftiga påfrestningar bildar huden ett tjockare lager för att skydda vävnaden. Hård hud behöver inte nödvändigtvis vara smärtsamt, men det kan vidareutvecklas till obekväma och ibland fula förhårdnader. Huden kan även bli något missfärgad.

Berkemann ger dina fötter komfort, lindring och avlastning vid exempelvis hallux valgus, nedsjunkna förfotsvalv, plattfot och besvär med liktorn, trycksår, förhårdnader, skav och blåsor på fötterna. Berkemanns sortiment består av bandage för korrigering av hallux valgus samt för att lätta obehag som kan uppstå, förfots-bandage, skoinlägg och pelotter för nedsjunkna förfotsvalv samt hudvänliga avlastningsprodukter för trycksår, liktorn, förhårdnader samt skoskav och blåsor som kan uppstå vid användade av exempelvis för trånga skor.