Minfot.se - Om fötter / Dina fötter & åldrande

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms

Dina fötter & åldrande

I takt med att vi blir äldre påverkas även våra fötter – även de blir ju faktiskt äldre! I och med detta kan fötterna bli känsligare för kyla, mestadels på grund av försämrad blodcirkulation samt att vi inte rör på oss lika mycket och ofta som när vi var yngre. Huden på fötterna blir tunnare, fettkuddarna på hälen som i vanliga fall fungerar som stötdämpning slits ut och ger inte längre ett lika bra skydd, lederna mister sin spänst och smidighet samt att muskelspänningen försvagas.För att fortsätta hålla fötterna i god form i äldre dagar finns det en del som man kan tänka på. Något som är väldigt viktigt för fötternas välmående är motion. Att promenera minst 30 minuter varje dag gör att lederna blir mer lättrörliga och inte riskerar att stelna, samt att en promenad även hjälper till att hålla igång blodcirkulationen – då riskerar du inte att lika ofta drabbas av kalla eller avdomnade fötter.

Vid försämrad blodcirkulation kan det vara bra att använda tjockare eller dubbla strumpor för att hålla kylan borta, samt att använda strumpor när man sover. Är man ute mycket (exempelvis under de kallare delarna under året) bör man även tänka på att använda skor med fodrad insida för att inte fötterna ska avdomna. Avdomning kan vara obehagligt och kan även orsaka smärta samt leda till köldskador, främst på tårna. Klicka här för att se alla våra varma och bekväma strumpor som håller dina fötter och dig varm. 


Annat att tänka på är att använda fotriktiga skor som ger bra stötdämpning, gärna med snörning, kardborre eller annan praktisk knäppning – detta gör att du lättare kan hitta den bästa passformen för dina fötter. Komplettera gärna dina skor med att vid behov använda inlägg eller sulor som håller fötterna i form genom att stödja upp dem till en naturlig och bekväm hållning. Tänk även på att den storlek som du haft förr kan ändras när du blir äldre. Fötterna kan svullna på olika ställen, till exempel anklarna, vilket leder till att dina skor kanske inte längre passar. Därför bör du alltid mäta din fotlängd om du någon gång känner att dina nuvarande skor har blivit en aning för trånga eller på något annat sätt obekväma – du kan behöva en storlek större.

Klicka här för att hitta skor som passar just dig, dina fötter och dina behov. 

< Tillbaka