Minfot.se - Om fötter

GÅ RÄTT, GÅ SKÖNT

  • Fri frakt vid köp över 399kr
  • Leverans inom 1-3 vardagar
  • Trygg e-handel
  • Öppet köp i 14 dagar
Priser inkl. moms

Om fötter

Läs mer!

Fotvård

Årstiders påverkan
Dina fötter & åldrande
Graviditet, diabetes & reumatism
Vanliga fotproblem
Barnfötter & barnskor

Fötter är en viktig del av kroppen – för varje steg du tar absorberar foten hela din kroppstyngd, de bär dig genom hela livet och utsätts under tidens gång för många hårda påfrestningar. Därför tycker vi på Minfot.se att det är extra viktigt att ta väl hand om fötterna genom att bära fotriktiga och bekväma skor och att försöka inkludera fotvård i den dagliga rutinen.

Tänk på att fötter åldras och behöver omtanke! Ju mer omtanke du ger dina fötter desto friskare kommer de att hålla sig i takt med att de åldras. Genom regelbunden fotvård och att bära rätt sorts skor som passar just dina fötters behov minskar du även risken för eventuella fotproblem och kan undvika smärta som dessa problem i sin tur kan orsaka. Det finns dessutom vissa tillfällen i livet då fötterna behöver extra mycket uppmärksamhet och omtanke - exempelvis tillstånd som graviditet, reumatism och diabetes då fötterna är extra känsliga.

Med fotvård och bra fotvårdsprodukter kan du vårda dina fötter och ge dem en bra hygien.  Att dina fötter har bra hygien är en förutsättning för att du och dina fötter ska må bra. Många fotproblem kan undvikas med fotvårdsprodukter, exempelvis skrubbkräm, fotfil eller fotbad. Med fotvårdsprodukter kan du helt enkelt vårda dina fötter och ge dem lite extra välbehövlig kärlek.

Vårt sortiment erbjuder fotvårdsprodukter och nagelvårdsprodukter från bland annat Scholl, CCS Foot Care och Niegeloh Solingen och du kan se alla produkterna här

Gå rätt, gå skönt

Att använda skor som är bekväma är viktigt för att fötterna ska kännas och må bra. Har du ett par skor som inte känns riktigt rätt bör du undvika att använda dem. Det finns många saker att tänka på inför ett sko-köp, och även om det yttre utseendet på skon oftast har en stor betydelse så är det inte det första du bör tänka på. Det som är extra viktigt är att du i förväg funderar ut vilket syfte skorna skall ha och vad för situationer du har planerat att använda skorna i. Är det fritidsskor, arbetsskor, promenadskor, träningsskor eller finskor för festliga tillfällen, eller något helt annat? Olika situationer kräver olika skor, och vilka skor du än väljer så ska de vara bekväma för dina fötter och du ska gå rätt och skönt i dem.

Fritidsskor och promenadskor kan vara väldigt enkla, men fundera på om dina fötter har några särskilda behov och leta upp ett par skor som kan tillgodose dessa. Några grundläggande saker att tänka på är att skorna inte ska vara för trånga. Fötterna behöver utrymme och skorna ska inte skava. Du bör även ha ett mellanrum på 5-10mm mellan din längsta tå och framdelen av skon. Om du inte kan röra på tårna i skorna är de för trånga. Känn efter så att de är bekväma och lätta att gå i. Se gärna vår storleksguide där du kan läsa om hur du mäter din fotlängd.

Arbetsskor ska vara praktiska, bekväma och ha bra passform för just dina fötter – du ska ju trots allt ha dem på dig under en hel arbetsdag. Om du i ditt arbete går runt på hårda underlag mycket kan det vara bra att tänka lite extra på sulan. En tjockare, flexibel sula med mer stötdämpning kan få dina fötter att kännas mer behagliga mot det hårda underlaget. Arbetsskor bör också vara luftiga och välventilerade samt vara isolerade mot både värme och kyla, så att dina fötter får vistas i ett behagligt klimat inuti skorna. Arbetar du inom lager, bygg, industri eller något liknande kan det vara bra att välja en sko med tåhätta och spiktrampskydd för bästa skydd mot fallande föremål och vassa objekt på marken.

Ett exempel på bekväma skor är Scholl Jump. Scholl Jump är lättviktiga tofflor i sportig och innovativ design med Scholls unika Biomechanics-fotbädd som ger kompensation vid pronation. Scholl jump har en fotbädd som rätar upp foten till en naturlig position för att avlasta leder, vilket kan lindra smärta i häl, ankel och knä som ofta uppstår i samband med pronation. Du kan se alla tofflorna här

Skor för festliga tillfällen (främst med hög klack) brister ofta när det gäller bekvämlighet. Skor med höga klackar kan förändra fötternas prestationsförmåga eftersom dessa medför ett ökat tryck på framdelen av foten, vilket kan vara obekvämt och även orsaka smärta. Välj en sko som känns bra och som inte är svår att gå i, gärna med en hälrem då detta hjälper till att hålla foten på plats och inte sätter lika mycket press på framdelen av foten.

Men har du köpt ett par skor som kanske är lite obekväma men du vill slippa smärta och obehag? Då är partysulor något för dig och dina fötter. Partysulor gör så att du kan gå bekvämt i dina höga klackar med mjuka skoinlägg i gel och avlasta förfoten och trampdynan med ett förfotsinlägg. Slipp trötta, ömma fötter på festen och dansa längre i dina högklackade skor. Du kan se alla partysulor här


Med de flesta typer av skor kan du självklart använda inlägg och lösa sulor som tillgodoser dina fötters behov om inte skorna i sig själva gör det - se gärna vårt utbud av sulor, inlägg och andra hjälpmedel genom att navigera dig i kategorimenyn till vänster eller genom att klicka här, eller på bilden nedan. 

Läs även gärna vidare om fotvård, hur årstider påverkar dina fötter, dina fötter & åldrande, graviditet, diabetes & reumatism, vanliga fotproblem samt om barnfötter & barnskor.