Om fötter

https://www.minfot.se/pub_docs/files/Skovård/pexels-rocketmann-team-9486712-crop.jpg
Føtter er en viktig del av kroppen – for hvert skritt du tar absorberer foten hele kroppsvekten din, de bærer deg gjennom hele livet og utsettes for mange harde belastninger over tid. Derfor synes vi, myfeet at det er ekstra viktig å ta godt vare på føttene ved å bruke rette og komfortable sko og å prøve å inkludere fotpleie i hverdagen.
Med fotvård och bra fotvårdsprodukter kan du vårda dina fötter och ge dem en bra hygien. Att dina fötter har bra hygien är en förutsättning för att du och dina fötter ska må bra. Många fotproblem kan undvikas med fotvårdsprodukter, exempelvis skrubbkräm, fotfil eller fotbad. Med fotvårdsprodukter kan du helt enkelt vårda dina fötter och ge dem lite extra välbehövlig kärlek.

Vårt sortiment erbjuder fotvårdsprodukter och nagelvårdsprodukter från bland annat Scholl, Gehwol, CCS Foot Care och Niegeloh Solingen.
Våra bästsäljande fotvårdsprodukter
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Skovård/fotter-och-aldrande.jpg
Fötter och åldrande
Tänk på att fötter åldras och behöver omtanke
Ju mer omtanke du ger dina fötter desto friskare kommer de att hålla sig i takt med att de åldras. Genom regelbunden fotvård och att bära rätt sorts skor som passar just dina fötters behov minskar du även risken för eventuella fotproblem och kan undvika smärta som dessa problem i sin tur kan orsaka. Det finns dessutom vissa tillfällen i livet då fötterna behöver extra mycket uppmärksamhet och omtanke - exempelvis tillstånd som graviditet, reumatism och diabetes då fötterna är extra känsliga.

Nedan så kan du se fotvård som är specifikt skapat för dig som har känsliga fötter eller har diabetes.
FOTVÅRD FÖR KÄNSLIGA FÖTTER & DIABETIKER
Rätt skor gör skillnad
Att använda skor som är bekväma är viktigt för att fötterna ska kännas och må bra. Har du ett par skor som inte känns riktigt rätt bör du undvika att använda dem. Det finns många saker att tänka på inför ett sko-köp, och även om det yttre utseendet på skon oftast har en stor betydelse så är det inte det första du bör tänka på. Det som är extra viktigt är att du i förväg funderar ut vilket syfte skorna skall ha och vad för situationer du har planerat att använda skorna i. Är det fritidsskor, arbetsskor, promenadskor, träningsskor eller finskor för festliga tillfällen, eller något helt annat? Olika situationer kräver olika skor, och vilka skor du än väljer så ska de vara bekväma för dina fötter och du ska gå rätt och skönt i dem.
Fotriktiga skor som ger dina fötter komfort
Här nedan ser du några av våra kundfavoriter och storsäljare
Fritidsskor och promenadskor kan vara väldigt enkla, men fundera på om dina fötter har några särskilda behov och leta upp ett par skor som kan tillgodose dessa. Några grundläggande saker att tänka på är att skorna inte ska vara för trånga. Fötterna behöver utrymme och skorna ska inte skava. Du bör även ha ett mellanrum på 5-10mm mellan din längsta tå och framdelen av skon. Om du inte kan röra på tårna i skorna är de för trånga. Känn efter så att de är bekväma och lätta att gå i. Se gärna vår storleksguide där du kan läsa om hur du mäter din fotlängd.
Skor till promenader och fritid
Här nedan ser du några av våra kundfavoriter och storsäljare
Arbetsskor ska vara praktiska, bekväma och ha bra passform för just dina fötter – du ska ju trots allt ha dem på dig under en hel arbetsdag. Om du i ditt arbete går runt på hårda underlag mycket kan det vara bra att tänka lite extra på sulan. En tjockare, flexibel sula med mer stötdämpning kan få dina fötter att kännas mer behagliga mot det hårda underlaget. Arbetsskor bör också vara luftiga och välventilerade samt vara isolerade mot både värme och kyla, så att dina fötter får vistas i ett behagligt klimat inuti skorna. Arbetar du inom lager, bygg, industri eller något liknande kan det vara bra att välja en sko med tåhätta och spiktrampskydd för bästa skydd mot fallande föremål och vassa objekt på marken.
Skor jobb och arbete
Här nedan ser du några av våra kundfavoriter och storsäljare
Skor för festliga tillfällen ( främst med hög klack) brister ofta när det gäller bekvämlighet. Skor med höga klackar kan förändra fötternas prestationsförmåga eftersom dessa medför ett ökat tryck på framdelen av foten, vilket kan vara obekvämt och även orsaka smärta. Men tiden för obekväma finskor är förbi. Våra sandaletter är fotriktiga med en ergonomisk eller anatomisk fotbädd. Vilket innebär att sandalerna är utformade på ett sätt som avlastar fötterna, ger komfort och stöd. Sandaletterna bidrar även till att ge dig ett snyggt lyft och en mer ståtlig hållning, vilket bidrar till att ge dig ett skönare steg och komfort.

Våra sandaletter finns i flera olika former, både med hög och låg klack och i olika material och färger, beroende på vad du föredrar. Sandaletter passar perfekt till finare tillfällen, som fest, bal, bröllop eller till vardags när du helt enkelt vill vara extra fin. Nedan så kan du se våra sandaletter som ger dina fötter komfort i varje steg.
Skor till festen
Här nedan ser du några av våra kundfavoriter och storsäljare
Eller har du köpt ett par skor som kanske är lite obekväma men du vill slippa smärta och obehag? Då är partysulor något för dig och dina fötter. Partysulor gör så att du kan gå bekvämt i dina höga klackar med mjuka skoinlägg i gel och avlasta förfoten och trampdynan med ett förfotsinlägg. Slipp trötta, ömma fötter på festen och dansa längre i dina högklackade skor.
Partysulor - gör dina festskor bekväma
Här nedan ser du några av våra kundfavoriter och storsäljare
Hittade du inte det du letade efter? Nedan så ser du fler produkter som är specifikt skapde för att lindra och behandla olika fotproblem och ge dina fötter de bästa förutsättningarna.

Behöver du hjälp med produktrådgivning?
Vår kundtjänst hjälper dig gärna. I vårt team finns bland annat en sjukgymnast som gärna hjälper idg att hitta produkterna som passar just dig och dina fötter.

📞 0431-725 00 👣 ✉️ info@minfot.se