• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Fotsvamp

Här hittar du de bästa produkterna för att bli av med fotsvamp och förebygga efteråt så att fotsvampen inte kommer tillbaks

Fotsvamp är en av de absolut vanligaste fotinfektionerna. Fotsvamp angriper vanligtvis huden mellan tårna, och kännetecknas av klåda som senare leder till att huden blir fuktig, vit, flagar och spricker. Du kan även få sprickor i huden, mellan lilltån och tån som ligger intill. Här hittar du olika behandlingar mot fotsvamp.

Symtom på fotsvamp
- Huden på fötterna flagnar eller fjällar
- Det kliar och svider
- Det blir sprickor i huden

Som tur är kan du behandla fotsvamp med hjälp av olika fotsvampsbehandlingar och svampdödande medel, men lider du utav smärtsamma symtom och är orolig så råder vi dig till att kontakta din läkare. Hos oss hittar du olika fotsvampsbehandlingar som behandlar svampen från att överleva och föröka sig.  

Det finns även produkter som hjälper till med att förhindra uppkomsten och spridningen utav infektionen. 

Fotsvamp är väldigt smittsamt och därför är det även vanligt att man blir drabbad av det. Fotsvamp kan spridas genom våta golv, handdukar skor och strumpor. För att undvika fotsvamp bör du tvätta och torka fötterna ordentligt, särskilt noga mellan tårna. Det är även bra att undvika att gå barfota på våta golv i exempelvis simhallar, omklädningsrum och liknande. Genom att använda badskor så undviker du att gå barfota. Badskorna hjälper dig även med att minimera halkrisken på det hala och våta underlaget.

Om du tränar mycket så har du även en större risk att drabbas utav fotsvamp, eftersom svampen trivs bäst i varma och fuktiga miljöer.

Det finns två olika typer av fotsvamp, den vanligaste fotsvampen heter tinea pedis och är i dagsläget en av de vanligaste fotinfektionerna. Denna typ av fotsvamp drabbar cirka 15 % av jordens befolkning. Män är generellt sätt mer mottagliga för att få fotsvamp och chanserna att få fotsvamp ökar även med åldern.

Förebygg fotsvamp
-Använd fotvårdsprodukter som är designade för att motverka fotsvamp
-Tvätta fötterna varje dag och torka noga, även mellan tårna
-Byt strumpor varje dag
-Använd tåstrumpor eller strumpor som andas
-Undvik att använda täta skor och gummistövlar
-Använd badtofflor i simhallar och omklädningsrum

81 produkter

81 produkter

250g-cura-foot-fotbadssalt.jpg
CuraFoot

CuraFoot 250G

169 kr
cura-foot-fotbadsalt-500g.jpg
CuraFoot

CuraFoot 500G

249 kr
Springyard-sensus-fresh-sula.jpg
vegan
Springyard

Springyard Sensus Fresh

259 kr
berkemann-tåskydd-tubifoam.jpg
Berkemann

Tubifoam Tåskydd

69 kr
tådelare-pedag.jpg
Pedag

Pedag Tådelare

89 kr
Gehwol Leg Balm
Diabetes
Gehwol

Gehwol Leg Balm

159 kr

Du har sett 81 av 81 produkter