Produkter för att behandla instabil fotled hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (16)1 2 3 4 Sista 100 per sida

Behandla instabil fotled

Instabil fotled är ett vanligt fotproblem och det kan drabba alla. Om man har besvär med instabil fotled så får man ofta besvär med stukningar eller fotledsvrickningar. Har man även tidigare haft problem med att man ofta har stukat eller vrickat foten så kan det leda till att fotlederna blir instabila eller svaga.

Att stuka foten innebär att man har skadat vävnaderna runt leden och svullnaden kommer oftast från den blödning som kan uppstå när man stukar eller vrickar foten. När man stukar foten så uppstår smärta och svullnad kring det drabbande området. Men även blödningar kan förekomma. De flesta som drabbas av en instabil fotled är de som har fysisk aktiva och ofta har stukat eller vrickat foten. Men de som är överrörliga har en större risk att drabbas.

Har du drabbats av en fotledsstukning så kan du ge din fotled stabilitet och stöd med hjälp utav ett fotledsstöd. Fotledsstödet ger dig både stöd, kontroll men också trygghet. Genom att använda ett fotskydd så ger du din skadade fotled det stöd den behöver samtidigt som du inte riskerar att stuka eller vricka foten igen.

För att lindra den smärta som uppstår vid instabil fotled så kan du använda liniment. Liniment finns både som värmande och kylande, där de kylande linimentet har en lugnande effekt på inflammationer vid muskel, led och mjukvävnadsskador. De värmande linimenten ger en skön, värmande massage till spända, stela muskler och leder. För att läsa med om liniment och dess egenskaper så klickar du dig in på respektive produkt. 

För att lindra dina besvär kan du också träna upp dina fötter och fotled genom att ge dem med styrka och stabilitet. Du kan läsa mer om fotträning och olika övningar här