• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Instabil fotled

Här hittar du produkter som hjälper dig att behandla instabil fotled, men även förebygga skador vid stukningar och vrickningar.

Instabil fotled är ett vanligt förekommande fotproblem och kan drabba alla, både män och kvinnor i alla åldrar. De flesta som drabbas av en instabil fotled är de som är fysiskt aktiva och har stukat eller vrickat foten ofta. Men även de som är överrörliga har en större risk att drabbas. Är man ute på promenad är en jämn väg oftast inte ett problem vid instabil fotled, men när underlaget blir ojämnt ökar instabiliteten i fotleden. Instabila fotleder beror och uppstår oftast vid till exempel aktivitet i skogen, sporter som går i sidled eller vid promenader på kuperad mark eller ojämna underlag. Tyvärr brukar en skada eller instabil fotled ofta återkomma och ge upphov till fler besvär mer än vid ett tillfälle.

KÄNNETECKEN VID INSTABIL FOTLED

- Vid belastning viker sig foten oväntat
- Det uppstår oftast en eller fler stukningar eller vrickningar
- Foten är ostabil
- Svårt att gå på ojämna underlag
- Vanligt förekommande är nya stukningar eller översträckningar

Vid besvär med instabil fotled får man ofta bekymmer med stukningar eller fotledsvrickningar. Med stukad fot innebär att man har skadat vävnaderna runt leden och svullnaden kommer oftast från den blödning som kan uppstå vid stukning eller vrickningar av foten. När man stukar foten så uppstår smärta och svullnad kring det drabbade området. Men även blödningar kan förekomma. Har man även tidigare haft problem med kontinuerliga stukningar eller vrickningar så kan det även leda till att fotlederna blir mer instabila eller svaga.

BEHANDLA INSTABIL FOTLED

Flertalet, som är drabbade av instabila fotleder, litar oftast inte på sina fötter då fotleden viker sig oväntat vid belastning. Vid en fotledsstukning kan den drabbade vara behjälpt av stödjande, stabiliserande samt förstärkande produkter. Detta för att hjälpa fotleden att inte stukas igen. I vårt sortiment kan du hitta produkter, bland annat fotledsstöd, som ger din fotled både stabilitet och stöd. Fotledsstödet ger dig även både kontroll och trygghet vid utförande av olika aktiviteter. Genom att använda ett fotskydd så ger du din skadade fotled det stöd den behöver samtidigt som du inte riskerar att stuka eller vricka foten igen.

För att även lindra den smärta som uppstår vid instabil fotled så kan du använda liniment. Liniment finns både som värmande och kylande, där det kylande linimentet har en lugnande effekt på inflammationer vid muskel, led och mjukvävnadsskador. De värmande linimenten ger en skön, värmande massage till spända, stela muskler och leder. För att läsa mer om liniment och dess egenskaper så klickar du dig in på respektive produkt. 

För att lindra dina besvär kan du också träna upp dina fötter och fotled genom att ge dem med styrka och stabilitet. Du kan läsa mer om fotträning och olika övningar HÄR. Du kan även gå på sjukgymnastik med balans- och muskelträning. Använda dig utav stabiliserande skydd och tejpning. Undvika instabila och obekväma skor eller skor med höga klackar. Eller om ett väl genomfört rehabprogram inte hjälper kan en eventuell operation behövas.

31 produkter

31 produkter

fotledsskydd-bauerfeind-airloc.jpg
NYHETER
Bauerfeind

Bauerfeind AirLoc Fotledsortos

1 249 kr
grisport-hike-black.jpg
Vattentätt
Hållbart
Grisport

Grisport Hike Kängor Black

1 499 kr
vattentäta-grisport-step.jpg
Vattentätt
Hållbart
Grisport

Grisport Step Kängor Grey

1 499 kr
elastiskt-fotledsbandage-mediroyal.jpg
Mediroyal

Fotledsbandage Elastiskt

379 kr
saucony-hurricane-23-men-black-vizi-gold.jpg
Hållbart
Saucony

Saucony Hurricane 23 Men Black Vizi Gold

1 599 kr
1 899 kr
pronationsskor-Scholl-Galaxy-White-Navy.jpg
NYHETER
Scholl Biomechanics
Scholl

Scholl Galaxy White Navy

1 349 kr
Scholl-Galaxy-Pink-Black.jpg
NYHETER
Scholl Biomechanics
Scholl

Scholl Galaxy Pink Black

1 349 kr
scholl-snap-Antracit-grey.jpg
Scholl Biomechanics
Scholl

Scholl Sprinter Snap Antracit

1 095 kr
1 295 kr
fotriktiga-skor-scholl-sprinter-walkingsko-net-rose.jpg
Scholl Biomechanics
Scholl

Scholl Sprinter Net Rose

1 299 kr

Du har sett 31 av 31 produkter