• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Benlängdsskillnad

Här hittar du produkter som är framtagna för att lindra och behandla problem i samband med benlängdsskillnad.

Benlängdsskillnad kan ge upphov till smärta i höft och rygg på grund av den felställning som uppstår. Benlängdsskillnad kan enkelt åtgärdas med hjälp av ett hälinlägg som höjer upp det kortare benet till rätt position och gör att du undviker felställningen.

Oftast brukar inte en mindre benlängdsskillnad innebära upp till två centimeter ge några besvär. Men vid en större benlängdsskillnad kan det finnas risk för att få ryggbesvär på längre sikt.

Benlängdsskillnad är inte något som är ovanligt, ingen människa är helt symmetrisk och därför är det kanske inte så konstigt att våra kroppshalvor skiljer sig lite från varandra. Benlängdsskillnad kan vara synlig men behöver inte vara det.

Orsaken till benlängdsskillnaden kan vara medfött, eller orsakad av någon sjukdom. Det kan även bero på ett gammalt benbrott där benet kan ha blivit lite i hoptryckt vid brottet. Eller så kommer en viss del av det skadade benet bort i läkningsprocessen.

VAD ÄR BENLÄNGDSSKILLNAD?

Benlängdsskillnad innebär precis som namnet antyder, att det finns en skillnad i benlängd – och orsaken till denna skillnad kan både vara strukturell och funktionell. Den strukturella benlängdsskillnaden innebär att det ena benet är kortare än det andra i skelettet.

En strukturell benlängdsskillnad kan antingen vara medfödd eller ha skett till följd av fraktur, broskskador eller operation. Om benen är olika långa så blir bäckenbenet och ryggraden i regel skeva, vilket i sin tur kan skapa smärta i rygg och höfter.

SYMPTOM PÅ BENLÄNGDSSKILLNAD

- Snedställning i kroppen
- Besvär med smärta i ryggen eller höfterna

1 produkt

1 produkt

Du har sett 1 av 1 produkter