• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Breda vader

Vi har alla olika bredder på våra vader och ingen är den andre lik. Det är väldigt individuellt och samtidigt naturligt. Stora vader kan vara genetiskt, och behöver egentligen inte bero på något speciellt. Vissa har kraftiga vader, träningsvader, vältränade vader, svullna vader men kan tillika bero på andra faktorer. Vader som är stora kan även vara tecken på gubbvad eller ödem. Vilket kan ge större vader som du ibland kan behöva söka hjälp för. Mer om, bland annat, gubbvad kan du läsa om HÄR.

Det kan ibland vara svårt att hitta dem rätta produkterna med rätt passform, som passar breda vader. I denna kategori kan du hitta varierande produkter, anpassade stövlar med breda skaft eller extra breda stödstrumpor som passar utmärkt för kraftigare vader eller om du har problem med svullna ben eller vader.

Stödstrumporna som är extra breda har stickats med bredare form på vaden och fungerar precis på samma sätt som vanliga stödstrumpor. Vilket innebär, dem har en kompression som börjar från ankeln och avtar upp mot knät.

För att kunna hitta rätt storlek på stödstrumporna är det alltid viktigt att utgå från vad- och ankelmått (tagna direkt på morgonen innan du stiger upp). Detta för att kompressionen samt storleken ska bli korrekt. Önskar du råd och hjälp med att hitta rätt produkt, är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst – Vi hjälper dig gärna.