• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
tuls-grön-heavy-duty-hälkopp.jpg
tuls-grön-heavy-duty-hälkopp.jpg

Tulis Heavy Duty Hälkoppar

299 kr

Färg

  • tulis-classic-hälkopp-hälsmärta.jpg
  • tuls-grön-heavy-duty-hälkopp.jpg

Storlek

Skickas inom 1-3 vardagar

  • truckFri frakt från 599 kr
  • truckHemleverans från 89 kr
  • truckRetur & bytesrätt i 14 dagar

Varumärke

Tulis

Produktbeskrivning

Specifikationer

Recensioner

Tulis Heavy Duty, extra stötdämpande hälkoppar som är idealiska för dig som har ont i hälarna eller har besvär med exempelvis Plantar fasciit (hälsporre), Akillestendinit, Severs skada eller bara generell hälsmärta, hälseneinflammation och ömhet. Men kan även användas för att lindra besvär i samband med Haglunds häl. 

En förpackning innehåller två hälkoppar. Används med fördel som ett helt par för att undvika höjdskillnad som kan uppstå, även om smärtan endast är i ena hälen.

Hälinläggen kan anvädas vid fotproblem som:
-Hälsporre och hälsmärta
-Hälseneinflammation
-Severs skada
-Uttrampad hälkudde
 

Tulis hälkoppar kan även användas för att öka stabilitet och ge en mer korrekt ställning av hälen. Fungerar bra vid sport och löpning eller på jobbet om du står upp hela dagen och ofta får ont i hälarna.

Hälkoppen är biomekaniskt utformad och har en patenterad flerlagers-design (våffeldesign) som absorberar stötar och återger energi. När du går eller springer följer hälkoppens konstruktion dina fötters rörelser för att absorbera stötar och likt en fjäder återges energi för maximal komfort och prestanda. 

Tuli's Heavy Duty ger omedelbar smärtlindring till hälen genom att lyfta upp hälbenet och dämpa smärta i det berörda området.

Tuli's Heavy Duty är dubbelt så tjock som Tuli's Classic Heel Cups
Producerad i USA
CE-märkt 

Storleksguide och riktlinjer
Storleken baseras främst på din kroppsvikt.

Small - upp till 40kg
Regular - mellan 40-80kg (skostorlek: upp till strl 40, ca)
Large - över 80kg (skostorlek: 41 och uppåt)
 

Hälsporre (Plantar fasciit) kan orsaka kraftig smärta under hälen och beror på överbelastning av plantar fascia-senan i hålfoten. Hälsporre ger oftast smärta under hålfoten, på insidan av foten och precis framför hälbenet. Vid överbelastning kan smärta och inflammation uppstå i senans fäste under hälen. Som en reaktion på detta försöker kroppen långt om länge skapa skydd och avlastning för det ömma området, och går det så långt kan en liten kalkutväxt bildas under hälen. Utväxten ser ut som en sporre, därav namnet - hälsporre.