• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
förfotsbandage-berkemann-splayfoot-vith-pad.jpg
förfotsbandage-berkemann-splayfoot-vith-pad.jpg

Berkemann Splayfoot Bandage with Pad Förfotsbandage

329 kr

Storlek

Skickas inom 1-3 vardagar

  • truckFri frakt från 599 kr
  • truckHemleverans från 89 kr
  • truckRetur & bytesrätt i 14 dagar

Produktbeskrivning

Specifikationer

Recensioner

Splayfoot Bandage från Berkemann är ett förfotsbandage med en avlastande kudde för framfoten för nedsjunket förfotsvalv och Mortons syndrom.

Förfotsbandaget är tillverkat i ett elastiskt material som hjälper till att återställa foten till dess naturliga form genom en skonsam komprimering av det främre tvärgående fotvalvet.

Antibakteriell.

Storleksguide (omkrets kring din fot):
S - 17-19 cm
M - 20-21 cm
L - 22-23 cm
XL - 24-25 cm

Tvättråd: Handtvätt med mild tvål

En förpackning innehåller 2 st förfotsbandage.

Berkemanns Splayfoot-produkter lättar obehag orsakade av felställningar av fötterna. Med speciella bandage och tryckkuddar kan foten återställas till en mer naturlig form, medan särskilda kuddar också fungerar som ett mjukt stöd för framfoten.

Berkemann ger dina fötter komfort, lindring och avlastning vid exempelvis hallux valgus, nedsjunkna förfotsvalv, plattfot och besvär med liktorn, trycksår, förhårdnader, skav och blåsor på fötterna. Berkemanns sortiment består av bandage för korrigering av hallux valgus samt för att lätta obehag som kan uppstå, framfotsinlägg, förfots-bandage, skoinlägg och pelotter för nedsjunkna förfotsvalv samt hudvänliga avlastningsprodukter för trycksår, liktorn, förhårdnader samt skav och blåsor som kan uppstå vid användade av exempelvis för trånga skor.

Nedsjunkna främre fotvalv uppstår på grund av att de mellersta metatarsalhuvudena i foten sjunker ned som en följd av stor belastning, exempelvis vid viktökning, i samband med graviditet eller åldrande då fotvalvets sviktande förmåga har försämrats. Vid nedsjunkna förfotsvalv belastas den främre trampdynan mer än normalt, vilket kan medföra smärta i den främre delen av foten. 

Ett nedsjunket främre fotvalv kan även kallas framfotsinsufficiens, och smärtan som uppstår till följd av detta kan lindras med hjälp av en pelott, ett litet skoinlägg som placeras precis bakom det främre fotvalvet. En pelott lyfter upp de nedsjunkna lederna i det främre fotvalvet och avlastar därmed trampdynan.