• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Ergonomiska sandaler

Här hittar du ergonomiska och ortopediska sandaler som ger dina fötter rätt förutsättningar.

Alla sandaler i denna kategori är noggrant utvalda av vår sjukgymnast och alla modeller har antingen en ergonomisk eller ortopedisk fotbädd. Vilket innebär att sandalerna är specifikt utformad för att ge dina fötter komfort, stöd, avlastning och ett skönare steg. Men det finns även modeller som är anpassade för att lindra besvär och smärta i samband med olika fotproblem. I denna kategori kan du använda filter för att hitta de sandaler du letar efter.

Varför välja ergonomiska eller ortopediska sandaler?

Att välja sandaler som är utformade med dina fötter i tanke har flera fördelar. Förutom att ge dina fötter komfort så hjälper sandalerna även hela kroppen eftersom sandalernas fotbädd motverkar felbelastningar, skapar en bättre kroppshållning och ger fötterna en idealisk bas att gå och stå på. Men det finns fler anledningar till att du ska använda fotvänliga sandaler:

  • Komfort: Ergonomiska sandaler är noggrant utformade för att ge dina fötter komfort och en bekväm bas att gå och stå på. Därför har många modeller en stötdämpande fotbädd eller en mjuk innersula som minskar trycker på dina fötter och ger en bekväm, avlastande känsla.
  • Stöd: Sandalerna har en ergonomisk eller ortopedisk fotbädd, vilket innebär att de har en anatomisk utformning för att ge dina fötter det stöd de behöver. Exempelvis så kan en sandal ha hålfotsstöd som innebär att sandalerna stödjer och avlastar fotvalvet. Genom att fötterna får ett korrekt stöd så avlastar det fötterna och samtidigt lindrar problem som fotsmärta och ömma, trötta fötter.

______

Skillnaden mellan ergonomiska och ortopediska sandaler

Eftersom man benämner sandaler som ergonomiska eller ortopediska så kanske du undrar vad skillnaden är? Man kan säga att det är två olika typer av sandaler – även om de ser likadana ut i utseende och har liknande designs. Men sandalerna har olika fokusområden och syften:

Ergonomiska sandaler: Är främst utformade för att ge fötterna komfort och samtidigt förebygga fotproblem. Därför har dessa typer av sandaler ofta en anatomisk fotbädd som är utformad med hänsyn till fotens naturliga form och rörelse. De brukar även inkludera funktioner som stötdämpning, mjuka sulor och en rymligare passform som ger dina fötter den plats de behöver.

Ortopediska sandaler: Är generellt sett utformade för att lindra och behandla olika fotproblem som överpronation, underpronation, hälsporre och belastningsproblem som är kopplade till fötterna. Därför är det vanligt att ortopediska sandaler har en utbytbar fotbädd, vilket gör att du kan använda dina egna specialdesignade sulor i sandalerna.

Så, kort och gott kan man säga att ergonomiska och ortopediska sandaler är speciellt skapade för att ge dina fötter de bästa förutsättningarna och på så sätt öka komforten för hela kroppen. Därför är denna typ av sandal passande för dig som exempelvis har besvär med: hälsporre, hälsmärta, fotsmärta, ömma, trötta fötter, minskad rörlighet, överpronation eller supination.

Om du behöver hjälp med att välja sandal så kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

 

168 produkter

168 produkter

Du har sett 36 av 168 produkter