• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Ergonomiska tofflor

Ergonomiska och ortopediska tofflor till dam och herr som ger dina fötter komfort och en idealisk bas att gå och stå på. I vårt sortiment så hittar du ett brett utbud av tofflor med en ergonomisk design och ortopedisk komfort. PÅ denna sidan så kan du smidigt och enkelt filtrera på material, färg, storlek, kön men också fotproblem – så att du kan hitta den toffel som passar dig och dina behov.

Varför välja ergonomiska eller ortopediska tofflor?
Dina fötter förtjänar det bästa, och våra tofflor med ergonomisk- eller ortopedisk fotbädd med är utformade för att ge dina fötter komfort, stöd och avlastning - i varje steg du tar. Nedan så kan du läsa mer om fördelarna med tofflorna:

  • Ökad komfort: Ergonomiska tofflor är utformade med omsorg för att ge överlägsen komfort. De innehåller stötdämpande material och mjuka innersulor som minskar trycket på fötterna och ger en behaglig känsla vid varje steg.
  • Stöd: Tack vare att tofflorna har en ergonomisk eller ortopedisk utformning så hjälper de fötterna att upprätthålla en korrekt position, vilket minskar belastningen på fötter, knän och rygg.
  • Minskar trötthet i ben och fötter: Genom att erbjuda optimalt stöd och avlastning så minimeras även risken för att du ska bli trött och öm i fötterna och benen.
  • Förbättrad kroppshållning: Genom att stödja fotvalvet och motverkar felbelastningar så främjas en naturlig hållning. Det i sin avlastar hela kroppen och förbättrar kroppshållningen.
  • Minskad smärta: Tack vare att tofflorna ger både stöd och avlastning så minimerar belastningen på fötterna och hela kroppen – vilket lindrar smärta i fötter, knän och rygg.
  • Lindrar fotproblem: Bidrar till att förebygga och lindra vanliga fotproblem som hälsmärta, hälsporre och ömma, trötta fötter.

Vad är skillnaden på ergonomiska och ortopediska tofflor?

Eftersom de har olika namn så undrar du kanske vad det är som skiljer dem åt? Man kan säga att det är två olika typer av skor, som ska se väldigt lika ut i utseende och design, men de har olika fokusområden och syften. Nedan så har vi litsat de vanligaste skillnaderna:

  • Ergonomiska tofflor: är främst utformade med inriktning på att ge fötterna mer komfort och förebygga fotproblem. Därför har dessa typer av tofflor ofta en fotbädd som är utformad med hänsyn till fotens naturliga form och rörelse. De brukar även ha olika funktioner som stötdämpning, mjuka innersula och rymligare passform som ger fötterna den plats de behöver.
  • Ortopediska tofflor: är generellt sätt utformade för att lindra och behandla olika fotproblem som överpronation, underpronation, hälsporre och belastningsproblem som är kopplade till fötterna. Därför så är det vanligt att ortopediska tofflor har en utbytbar fotbädd, vilket gör att du kan använda dina egna specialdesignade sulor i tofflorna.

 

Kort och gott kan man säg att ergonomiska och ortopediska tofflor är specifikt skapade för att ge dina fötter de bästa förutsättningarna och på så sätt öka komforten för hela kroppen.

 

40 produkter

40 produkter

Du har sett 36 av 40 produkter