• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar
Därför ska du ha stödstrumpor när du flyger
Allt du behöver veta om stödstrumpor

Därför ska du ha stödstrumpor när du flyger

Långa flygresor kan medföra en rad utmaningar för din kropp, särskilt när det gäller blodcirkulationen i benen. Det är därför allt fler resenärer väljer att använda stödstrumpor när de flyger. Här är några skäl till varför du bör överväga att använda stödstrumpor under din nästa flygresa:

Kompression: Stödstrumpor är konstruerade med graduerad kompression, vilket innebär att trycket är högre vid ankeln och minskar gradvis upp mot vaden och låret. Detta hjälper till att öka blodflödet genom venerna och förhindrar att blodet ansamlas i benen.
Förbättrat blodflöde: Under flygresor kan långvarigt sittande göra det svårare för blodet att cirkulera ordentligt i benen. Stödstrumpornas kompression hjälper till att motverka detta genom att stödja venernas funktion och öka blodflödet tillbaka mot hjärtat.
Minskad svullnad:Stödstrumpor hjälper till att minska risken för svullnad i benen genom att motverka blodansamling. Detta är särskilt viktigt när du flyger, där långa perioder av inaktivitet kan leda till att vätska samlas i benen och orsakar svullnad.
Förebyggande av blodproppar: Tack vara att stödstrumporna har en kompression så kan de minska risken för att blodproppar och motverka åderbråck.
Massageliknade komfort: Många som använder stödstrumpor gillar känslan som de ger och att de ger en ”massageliknande” känsla till benen.

Liknande artiklar