Stödstrumpor i bomull hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (110)1 2 3 ... 28 Sista 100 per sida

Stödstrumpor i bomull

Stödstrumpor i bomull är klassiska stödstrumpor som har ett högt innehåll av bomull. Stödstrumpornas material gör dem bekväma och mjuka samtidigt som de ger ett skönt och behagligt stöd. Stödstrumpornas höga innehåll av bomull gör dem även följsamma och ger en lyxig känsla. Stödstrumporna i bomull har även blivit populära tack vare att de är slitstarka, då bomullsfiber är uppbyggda i en slags spiral, vilket gör tyget motståndskraftigt och starkt.

Stödstrumpor i bomull är perfekta att använda på jobbet eller på fritiden. Stödstrumporna passar även till längre resor, då de ökar blodcirkulationen och motverkar trötta, svullna och tunga ben som lätt uppstår vid exempelvis längre flygresor.

I vårt sortiment hittar du stödstrumpor i bomull från flera välkända varumärken, i flera olika färger och mönster. Det finns även ekologiska stödstrumpor i bomull, som är skapade för att ge dina fötter och ben ett bättre välbefinnande utan att negativt påverka miljön. De ekologiska stödstrumporna är helt miljövänliga och har endast naturliga egenskaper, vilket gör att stödstrumporna material hålls fräsch samtidigt som huden hålls sval.

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast