Enfärgade stödstrumpor hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (87)1 2 3 ... 22 Sista 100 per sida

Enfärgade stödstrumpor

Enfärgade stödstrumpor är stödstrumpor i enkla och enfärgade designs. Enfärgade stödstrumpor är perfekt för dig som ha besvär med ömma, trötta, svullna ben och fötter men som föredrar en mer diskret stödstrumpa. Stödstrumporna hjälper dig att hålla dina ben pigga, oavsett hur din vardag ser ut.

Enfärgade strumpor passar både till jobbet, i hemmet eller på gymmet. Förutom att stödstrumporna förebygger känslan av ömma, trötta ben och fötter. Stödstrumpor används även för att förebygga åderbråck och lindrar olika besvär som uppstår vid blodcirkulation. Våra enfärgade stödstrumpor har kompressionsklass 1, (15-18 mmHg) och passar både män och kvinnor. Stödstrumporna passar även dig som är gravid, du som har besvär med åderbråck, problem med svullna ben och fötter eller som har dålig blodcirkulation.  Eller för dig som bara uppskattar den bekväma och sköna känslan som stödstrumporna ger dig, dina fötter och ben.

Hos oss hittar du stödstrumpor och kompressionsstrumpor ifrån flera olika varumärken och i flera olika material. Beroende på om du behöver en enfärgad stödstrumpa till jobbet, eller en stilren stödstrumpa till festen så har vi något som passar dig. Läs mer om de olika stödstrumporna och deras egenskaper genom att klicka in på den stödstrumpa som tilltalar just dig bäst. 

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast