Medicinska stödstrumpor hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (56)1 2 3 ... 14 Sista 100 per sida

Medicinska stödstrumpor

Medicinska stödstrumpor är stödstrumpor som uppfyller kraven för medicinska kompressionsstrumpor och är CE-märkta. Att de medicinska stödstrumporna är CE-märkta betyder att stödstrumpornas tillverkare intygar att stödstrumporna uppfyller EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. 

Medicinska stödstrumpor produceras därmed under specifika standarder och regler som gör att de uppfyller de medicinska krav som finns inom svensk sjukvård.

De mediciniska stödstrumporna finns både med kompressionsklass 1 och kompressionsklass 2 – och i vårt sortiment hittar du medicinsk klassade stödstrumpor från Medisox, Mabs och Jobst.

Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare. 

STÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

MEDICINSKA STÖDSTRUMPORS FUNKTION

Medicinska stödstrumpor har en kompressionsteknologi (mmHg) med ett tryck som går från ankeln och som avtar upp mot knäet, vilket innebär att trycket i stödstrumporna är graderat. De medicinska stödstrumporna används både i förebyggande – och medicinskt syfte.

Stödstrumpornas kompressionsteknologi stimulerar vadmuskelpumpens arbete i benen och ökat på så sätt det venösa flödet i både ben och fötter. På så sätt så ökar stödstrumporna blodcirkulationen, motverkar svullna ben, svullna fötter och har en förebyggande effekt mot åderbråck och trötthetskänsla i ben och fötter. 

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ MEDICINSKA STÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.