Medicinska stödstrumpor hos Minfot.se

GÅ RÄTT, GÅ SKÖNT

  • Fri frakt vid köp över 399kr
  • Leverans inom 1-3 vardagar
  • Trygg e-handel
  • Öppet köp i 14 dagar
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (69)1 2 3 ... 18 Sista 100 per sida

Medicinska stödstrumpor

Medicinska stödstrumpor tillverkas på ett sätt som innebär att de uppfyller specifika krav rörande kompressionen eller trycket som finns inom svensk sjukvård. Medicinska stödstrumporna har kompressionsklass 1 (18 mmHg).  De medicinska stödstrumporna motverkar svullna, trötta och ömma ben. Men stödstrumporna kan även lindra åderbråck. De medicinska stödstrumporna fungerar bäst som förebyggande syfte och kan vara lite dyrare än vanliga stödstrumpor. Medicinska stödstrumpor är tillverkade för att bibehålla sin kompression bättre och har därför tjockare garn, är slittåligare och varmare än vanliga traditionella stödstrumpor.

Då medicinska stödstrumpor är oftast styvare och tjockare än vanliga stödstrumpor kan de upplevas som svårare att få på sig. Men då kan man rulla upp strumpan på foten som underlättar påtagningen. 

Många tycker att det kan vara svårt att förstå hur man ska mäta för att få rätt storlek på sin stödstrumpa. För få reda på vilken storlek du ska du mäta kring den smalaste delen på ankeln och bredaste delen på vaden. Eftersom dina ben kan svulla under dagen får du bäst resultat om du gör mätningen på morgonen. När du använder stödstrumpan är det viktigt att aldrig vika ner den övre stumpkanten eftersom det ger en felaktig tryckfördelning.