Stödstrumpor man

Här hittar du stödstrumpor till män.

Stödstrumporna är noggrant utvalda för att passa till alla herrar och finns i flera olika material och mönster.

Stödstrumporna passar till fysiska aktiviteter, på jobbet, hemma eller till vardags. 

Herrstrumporna är designade med kompressionsklass 1. Kompressionsklassen bidrar till att öka ditt välbefinnande, lindrar besvär i samband med trötthetskänsla i ben och fötter, åderbråck och dålig blodcirkulation.

Stödstrumpor i kompressionsklass 1 har en mildare kompression än klass 2. Stödstrumpor är ett populärt plagg inom yrken där benen och fötterna utsätts för stor belastning. Därför ses stödstrumpor oftast inom vården, skola och omsorg. Stödstrumpor kan användas utav alla men har även blivit ett populärt plagg för de som har venösa besvär, åderbråck eller har besvär med trötthetskänsla och motverkar tunga, svullna ben.

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.

Det är viktigt att få fram rätt mått för att stödstrumpornas kompression ska bli korrekt. Om du har breda vader kan du i vissa fall gå upp en storlek. Vissa varumärken erbjuder stödstrumpor med extra benvidd.

112 produkter

112 produkter

Du har sett 36 av 112 produkter