Tåstrumpor med kompression hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms

Tåstrumpor med kompression

Tåstrumpor med kompression är stödstrumpor med tår som passar perfekt om man har trötta, svullna ben och fötter men också problem med fotsvamp eller lätt får skav mellan tårna.

Tåstrumpornas kompression förbättrar blodcirkulationen i benen och tar bort känslan av ömmande, trötta och svullna ben och fötter. Stödstrumporna bidrar även till att förhindra blodproppar, åderbråck och avlägsnar vätskeansamling som kan skapas i benen.

Tåstrumpor som stödstrumpor är ett relativt nytt klädesplagg på marknaden. Men stödstrumporna har blivit populära tack vare deras specifika egenskaper. Tåstrumporna hjälper nämligen till med att sprida dina tår på ett naturligt sätt, vilket ger dig en bättre balans och fötterna ett bättre grepp. Eftersom tåstrumporna gör så att tårna lättare kan röra sig gynnar det blodcirkulationen och gör så att dina fötter lättare kan hålla en jämnare temperatur. Stödstrumporna gör även så att tårna håller sig torrare och på så vis kan fotsvamp motverkas.

Eftersom stödstrumporna har en graderad kompression ökar det blodcirkulationen och bidrar till att musklerna snabbare återhämtar sig efter fysisk aktivitet. Tåstrumporna avlägsnar även fukt och eliminerar friktion och blåsor som kan uppstå mellan tårna. Därför är det inte så konstigt att stödstrumporna har blivit populära sportstrumpor. Att använda kompressionsstrumpor som sportstrumpor gör att man kan maximera sin träning och samtidigt ge dina fötter och ben bättre välbefinnande.

Tåstrumporna passar till alla olika fysiska aktiviteter, som exempelvis löpning, dans, cykling, powerwalking, pilates eller andra träningsformer där du behöver mer stöd och kompression till dina ben och fötter. 

TÅSTÖDSTRUMPORS OLIKA KLASSER

KOMPRESSIONSKLASS 1 – 15-21 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 2 – 23-32 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 3 – 34-46 mmHg
KOMPRESSIONSKLASS 4 – 49 – och högre mmHg

I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor i mild kompression, i klass 1 och i klass 2. Då stödstrumpor i kompressionsklass 2 har en högre och kraftigare kompression rekommenderar vi att rådfråga din läkare innan du använder kompressionsstrumpor i klass 2. Stödstrumpor i högre klass än 2 ska alltid specialbeställdas inom vården och ska endast användas om det rekommenderas av läkare.

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ TÅSTÖDSTRUMPOR

Alla stödstrumpor har olika storleksangivelser och storleksguider. Men generellt så är det tre mått du behöver för att få fram rätt mått på dina stödstrumpor. 

När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek, även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna. Mät runt ankeln där den är som smalast och vaden där den är som bredast. Om du ska köpa stödstrumpbyxor eller stay-ups behöver du även mäta låret där det är som bredast.