• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Skohorn

Här hittar du skohorn som underlättar vid påtagning av skor.

Ta hand om dina skor genom att ta på dem på rätt sätt. Skohorn är därför det ultimata hjälpmedlet för en problemfri vardag. Med ett skohorn undviker man att trycka i foten, i skorna, vilket oftast leder till onödigt slitage eller deformation av skorna över tid. Om små barn finns i hemmet kan ett skohorn även hjälpa de minsta barnen, att på ett enkelt sätt själva ta på sig skorna.

I vårt sortiment erbjuder vi skohorn i både metall och trä som passar för både stora och små skor. Skohorn finns i olika längder, långa som korta. Vissa skohorn är korta och kompakta, perfekta att ha med sig i väskan eller på resan. Medan andra har ett längre skaft och är ergonomiskt framtagna samt ett perfekt hjälpmedel för funktionshindrade eller för de som har svårt att nå ned till sina fötter.

Skohorn underlättar vardagen och minimerar påfrestning av rygg, höft och knän. De minimerar även risken att skada skornas hälkappor samtidigt som de förlänger livslängden och skyddar skorna mot slitage.


Var köper jag skohorn?
Du kan hitta små och stilfulla skohorn hos oss och de är tillverkade i trä eller i metall. De är smidiga att bära med sig i väskan eller ha med på resan och kan på ett enkelt sätt hjälpa dig att ta på skorna snabbt och enkelt.

Hur använder man skohorn?
Syftet med skohorn är att hjälpa foten glida ned i skon utan att skada hälkappan och samtidigt bibehålla formen på skorna.

Placera skohornet ned i skon och sätt varsamt även ned foten i skon. Håll skohornet rätt med den böjda delen mot hälen. Tryck foten nedåt genom att trycka hälen mot skohornet. När du fått foten ordentligt på plats, dra försiktigt ut skohornet från skon och justera skon i efterhand om det behövs.


Skohorn i trä är inte lika flexibelt som ett i metall eller i plast. Tryck därför inte till för hårt med foten när du använder ett träskohorn. Dra försiktigt upp skohornet efter det att foten har glidit ned i skorna. Detta för att undvika att även skada träet på skohornet.

 

2 produkter

2 produkter

Du har sett 2 av 2 produkter