• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Skovårdskit

Här hittar du skovårdskit som hjälper dig att hålla skorna fräscha längre och samtidigt ge de gamla skorna ett nytt liv. 

Då skor är ett viktigt klädesplagg och en viktig del av ens outfit kan du enkelt förlänga livslängden och hålla dem i toppskick med rätt produkter samt verktyg.Med ett skovårdsset kan du rengöra alla dina skor och samtidigt sköta skovården på bästa möjliga sätt. 

I vårt sortiment kan du hitta färdiga skovårdskit som gör det enkelt att bibehålla en god och regelbunden skovårdsrutin. Våra skovårdskit och skovårdsset är ihopsatta för dig som behöver de mest grundläggande skovårdsprodukterna som rengör, vårdar och skyddar dina skor. 

Skovårdskitet innehåller bland annat rengöringsprodukter, impregnering, skokräm, skoborstar och även skodeodoranter för en fräschare insida.

 

De är även enkla att ta med på resan.

 

Vilka är de tre stegen vid skovård?
Rengör, vårda och putsa är de tre vanligaste stegen för att underhålla och ta hand om dina skor. Genom att följa dessa tre steg kan du förlänga livslängden på dina skor samtidigt som skicket på skorna bevaras och risken för slitage minskar.

Rengöra:
Det första och kanske det viktigaste steget är att alltid rengöra skorna från smuts, damm eller andra beläggningar som samlats på skorna. Använd en anpassad skoborste, eller ett medel som är lämpligt för materialet på skorna.

Vårda:
Eftersom olika material kräver olika typer av vård är det viktigt att vårda skorna, efter en rengöring, med rätt verktyg och produkter. Använd skovårdsprodukter såsom skokräm, impregnering eller andra produkter som ser till att skydda skorna. Skokrämen används för att återfukta och bevara t.ex. läder, medan impregneringen kan hjälpa till att skydda skorna mot fukt och fläckar.


Putsa:
Sista steget i skovårdsprocessen, men minst lika viktigt, är att polera skorna för att ge dem en snygg och glänsande finish. För att polera skorna använd en mjuk borste eller polerduk och gnugga i cirkulära rörelser för att skapa en glänsande yta. Upprepa processen tills du är nöjd med resultatet.

 

Hur använder man ett skovårdskit?
Skovårdskitet innehåller olika komponenter som är anpassade efter materialet. Oftast följer instruktioner med för hur produkterna ska användas. En typisk skovårdskit kan användas på följande sätt:

 

-Rengör dina skor med skoborste och rengöringsprodukten.
-Applicera skokrämen med skoborsten.

-Polera skorna med skoputsduken eller impregnera med sprayen.

Men varje kit kan variera beroende på tillverkare och skotyper.Vad innehåller ett skovårdskit?
Vanligtvis kan skovårdskit inkludera följande komponenter:

Instruktioner och skovårdstips:
Ett bra skovårdskit innehåller ofta information om hur du använder produkterna och även tips på hur du vårdar olika typer av skor.

Skoborstar:
Borstar finns i olika varianter och anpassas efter varje skovårdskit. Skovårskiten kan innehålla enbart mjuka eller hårda borst eller både och. De är användbara för att avlägsna smuts och damm från skornas yta. 

Skokräm eller skovax:
Skokräm och skovax finns både i färg eller som neutrala genomskinliga. De används om du vill återställa färgen på skorna och ge dem näring eller enbart ge dem skon ursprungliga glans. De återfuktar och mjukar upp lädret/ materialet på skorna. 

Impregneringsspray:
Genom att använda Impregneringsspray skyddar du skorna mot fukt, smuts, fläckar eller vatten. Det är särskilt viktigt för läderskor och mockaskor.

Skohorn: 
Skohorn gör det enklare att ta på sig skor utan att förstöra hälkappan eller formen på skorna.  

Polerdukar:
Polerdukarnas funktion till för att applicera skovårdsprodukter eller polera skorna, till en glans. De är små,mjuka och ska alltid vara rena för att uppnå det resultat du önskar.

Sulor och klackar:
Om sulor eller klackar på skorna är slitna kan ibland, ett skovårdskit även innehålla reserv-sulor eller klackar som förlänger skons livslängd.

Skopåsar:
Skopåsar är praktiska för att förvara skor när de inte används, och de hjälper till att skydda skorna från damm och repor.2 produkter

2 produkter

Du har sett 2 av 2 produkter