• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Skovård - hygien för dina skor

Här hittar du skovårdsprodukter som fräschar upp dina skor och tar bort illaluktande dofter, odörer eller fotsvett. 

Vi svettas om fötterna mer än vad vi tror. För att hålla skorna fräscha kan man regelbundet använda skovårdsprodukter som gör att skorna håller längre och ger gamla skor ett nytt liv. I vårt sortiment av skovård finns skovårdsprodukter som rengör, vårdar och skyddar dina skor. 

Skovård är viktigt, eftersom det gör att skorna håller sig fräscha och fina. Hos oss hittar du skovårdsprodukter som förlänger skons livslängd med bland annat rengöringsprodukter, impregnering, skokräm, skoborstar och praktiska skovårdskit för rengöring och putsning eller skodeodoranter för en fräsch insida.

Varför luktar mina skor?
Äcklig lukt i skorna kan bero på många olika faktorer och kan vara, för många individer, ett jobbigt moment i vardagen. Använder man bland annat samma strumpor i olika skor överförs samma bakterier från de gamla till de nya skorna och dålig lukt uppstår snabbare. Det stora problemet är att bakterier älskar att frodas på insidan av skon, som i sin tur skapar dålig lukt.

Hur får man bort äcklig lukt från skorna?
Det finns många sätt att få bort äcklig lukt från skorna på och kan vara med allt från husmorsknep, maskintvätt till hygienprodukter eller god fotvård.

Sneakers och tygskor är oftast enklast att rengöra då många modeller tål maskintvätt. Men ta alltid reda på innan, om skorna tål att tvättas i maskin. Grövre skor eller skor med olika skinnmaterial kan vara lite svårare att få bort lukten ifrån.

Men det finns lite olika knep, som kan göra skillnad:
Vädra skorna ute
Lägg tidningspapper i skorna om de blir blöta, för att absorbera.
Byt mellan två par skor eller fler
Ta ut innersulan, tvätta eller vädra den ute
Byt ut din yttersula mot en ny
Byt kontinuerligt dina strumpor
Använd skospray eller skodeodoranter
Tvätta fötterna ofta och handhåll en god fothygien

Tips:
Fördela grunden i din skovårdsrutin i tre enkla steg - rengör, vårda och skydda.
Begränsa ditt urval och se produkter för varje segment.