• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Stödstrumpor Apotek

Här hittar du samma sortiment stödstrumpor som finns på apotek

Letar du efter stödstrumpor som finns hos apotek? I vårt sortiment så hittar du stödstrumpor från flera olika varumärken. Som exempelvis Mabs, Jobst och Medisox. Stödstrumporna du hittar i denna kategori finns både i klass 1 och i klass 2, beroende på vad du behöver.

Stödstrumporna i klass 1 kan du använda, oavsett om en läkare har ordinerat det eller ej. Stödstrumporna med kompressionsklass 1 kan du använda utav flera olika anledningar. Stödstrumpornas kompressionsklass gör att strumporna kan användas utav alla – och har samtidigt flera olika hälsofördelar.

Stödstrumpor med kompressionsklass 1 kan du använda om du går och står mycket, eller om du sitter ner mycket på jobbet. Stödstrumporna passar även till flygresor, långa bilresor, till dig som är gravid eller för dig som har besvär med dålig blodcirkulation eller åderbråck.

Du kan använda stödstrumpor i klass 1 om:
- Du har besvär med svullna ben och fötter
- Du har besvär med svullna anklar
- Har en trötthetskänsla i fötter och ben
- Besvär med dålig blodcirkulation
- Har besvär med åderbråck
 
Om det är så att din läkare har ordinerat stödstrumpor i klass 2 så är det stödstrumpor i kompressionsklass 2 du ska välja. HÄR kan du se alla våra stödstrumpor som är i klass 2. Vi har valt att ha samma sortiment som apoteken har och alla våra stödstrumpor är noggrant utvalda utav vår sjukgymnast.

Stödstrumpor i klass 2 innebär att stödstrumporna har en högre kompressionsklass än stödstrumpor i klass 1. Stödstrumporna i klass två har en kompression mellan 23–32 mmHg. Stödstrumporna i klass 2 används för att behandla besvär i samband med dålig blodcirkulation, blodpropp, lymfödem eller besvärliga trötthetssyndrom i ben och fötter. Men stödstrumpor i klass 2 kan även användas efter operation.

Eftersom kompressionsklassen i klass 2 är högre än klass 1 så bör du endast köpa stödstrumpor i klass 2 om din läkare, eller annan sjukvårdspersonal har rekommenderat det.

Stödstrumporna finns i flera olika modeller, i olika längder och i olika material för att ge dig, dina ben och fötter just det du behöver. Om du har frågor kring vilka stödstrumpor du ska välja så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst – vi hjälper dig gärna att hitta stödstrumporna som passar just dig och dina behov.

 

73 produkter

73 produkter

Du har sett 36 av 73 produkter