• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Strumpor

Här hittar du strumpor som ger fötterna komfort, lindrar fotproblem och passar vid olika tillfällen.

Det finns många varianter av strumpor och är ett viktigt vardagsplagg som används i många olika situationer. Strumpor kan användas på flera olika sätt och kan även vara praktiska eller användas som modeaccessoarer. De finns i varierande material, färger och modeller för att matcha kläder och skapa personliga stilar. Samtidigt som de håller fötterna varma och skyddar dem från skoskav, blåsor eller andra fotrelaterade problem.

I vårt sortiment hittar du strumpor för alla behov, allt från diskreta vardagsstrumpor till färgglada strumpor som ger din outfit det där lilla extra. Eller strumpor som hjälper vid fysiska aktiviteter och andra vardagstillfällen. Strumporna kommer från flera välkända varumärken och finns för både dam och herr. 

Våra tåstrumpor är unika strumpor med tår och är perfekta för dig som har problem med fotsvamp eller lätt får skav mellan tårna.Tåstrumporna gör att tårna sprids på ett mer naturligt sätt vilket gör att de separeras bättre och kan röra sig mer. Samtidigt gynnar det blodcirkulationen och fötterna kan lättare hålla en jämn temperatur, hålla tårna torra och även motverka fotsvamp. Oavsett vilket behov du har, finns tåstrumpor för dig, i alla sorters olika modeller, mönster och härliga färger för alla årstider och tillfällen.

Det finns även strumpor för känsliga fötter, såsom antihalkstrumpor med glidskydd, diabetesstrumpor och specialstrumpor som är speciellt utvecklade för känsliga fötter utan tryckande sömmar.

Du kan hitta antihalkstrumpor som är halkfria strumpor eller sockor med antihalksula, för ett bra grepp på hala underlag. Antihalkstrumpor hjälper dig att gå säkert och finns i flera olika modeller och material, bland annat i ull och bomull. Strumpor som har antihalk hjälper dig att hålla balansen, både gammal som ung. De är även utvecklade för känsliga och ömtåliga fötter. Strumporna sitter uppe helt utan tryck och har inga sömmar eller veck som orsakar obehag eller besvär. 

Diabetesstrumpor är strumpor för diabetiker eller för känsliga fötter. Som diabetiker är man extra känslig för tryck och skav, vilket man kan få från “vanliga” strumpor. Strumpor för diabetiker är designade med ett mjukt och hudvänligt material, har extra platta sömmar eller utan sömmar, har rullkant eller lös resår som inte skapar ett onödigt tryck. 

Vi erbjuder strumpor med kompression som stickas på ett unikt sätt och fungerar för att öka blodcirkulationen, samt ge näring- och syreutbyte åt musklerna. Om du har t.ex. hälsporre kan du lindra den och avlasta plantar fascia-senan med en hälsporrestrumpa med kompression. Vissa sportstrumpor med kompression bidrar även till piggare ben både under och efter träningen.

Sportstrumpor är viktiga plagg som kan göra stor skillnad vid fysisk aktivitet. Sportstrumpor är speciellt framtagna för att vara extra slitstarka, transportera fukt, minska muskelvibrationer, ge snabbare återhämtning och ge stöd åt muskulaturen. Sportstrumpor kan användas vid olika former av aktiviteter, såsom löpning och träning. Bomullsstrumpor används av många som tränar, då de är mjuka, sköna och är tillverkade i material som transporterar bort fukt och håller fötterna torra och fräscha. Genom att strumporna transporterar bort fukt minskar även smärtsamma obehag på fötterna, såsom blåsor och skavsår. Sportstrumpors passform skiljer sig också från “vanliga” strumpor, de är bättre formade efter fotens uppbyggnad. Det gör att de sitter bättre på foten, samtidigt som de ger mer komfort. Oavsett om det handlar om löpning, powerwalk, crossfit, yoga eller dans, så har vi sportstrumpor som passar din aktivitet.

Varma strumpor eller sockor är skapade för de kallare tiderna under året och för dig som har frusna fötter. De varma strumporna är anpassade för både vardag och sportaktiviteter och finns både i material av ull, bomull och en materialmix.

Du kan även hitta strumpor med lägre skaft som passar särskilt bra i sneakers. Eller föredrar du ballerinastrumpor har vi låga strumpor eller helt utan skaft som är anpassade för just ballerinaskor eller andra låga skor, där du inte vill att strumporna ska synas. Strumporna ger komfort i skon och håller fötterna i en behagligare temperatur. Alternativt om du vill ha en strumpa som inte syns eller sticker upp ovanför skons kant.

Vilka strumpor är bäst?
De bästa strumporna hittar du hos oss. Det finns strumpor i alla möjliga varianter och material eller med funktion och för olika ändamål. Välj alltid strumpor efter behov och aktivitet. Men oavsett vilken slags strumpa just du är ute efter så har vi strumpor som passar dig och dina behov.

Hur ofta ska man byta strumpor?
Strumpor utsätts dagligen för smuts, svett och bakterier som kan orsaka dålig lukt och infektioner. Därför är det viktigt att alltid se till att ha rena eller nya strumpor hemma så att du kan byta ofta. Byt strumpor helst varje dag eller tvätta regelbundet för att minska olika fotproblem relaterade till svettiga eller fuktiga fötter. 

 

220 produkter

220 produkter

Du har sett 36 av 220 produkter

Vanliga frågor

Du bör välja strumpor efter vad du ska använda strumporna till eller vad du föredrar. Strumpor finns i flera olika längder för att passa olika typer av skor och olika aktiviteter. 

Låga strumpor | Ballerinastrumpor

Låga strumpor är främst designade till att passa ballerinaskor. Strumporna är tillverkade utan skaft och har en design som gör att de inte syns i skorna. Du kan se alla våra ballerinastrumpor här

Ankellängd | Ankelstrumpor

Strumpor passar perfekt till sneakers eller till andra låga skor när där du inte vill att dina strumpor ska synas i skorna. Ankelstrumpornas skaft är designat för att inte sticka upp ovanför skornas kant och därför har det blivit populära att använda till våren och sommaren. Våra ankelstrumpor finns i flera olika modeller och i olika material och du kan se alla här.

Knälånga strumpor | Knästrumpor

Knästrumpor går upp till knäna och passar perfekt att använda när det är för kallt att gå barbent. Eller som en del utav din outfit. Under de senaste åren så har det blivit allt mer populärt att använda knästrumpor till shorts, kjolar och klänningar. Men knästrumpor är även vanliga inom fysiska aktiviteter som löpning, tyngdlyftning och bollsporter. Knästrumporna för sport och fysiska aktiviteter är tillverkade i slitstarka material och har material som effektivt transporterar bort fukt, vilket ger ett behagligare klimat till dina ben och fötter. Här kan du se alla våra knästrumpor som finns i flera olika material. 

Crew strumpor | Vandrings- och promenadstrumpor

Crew strumpor är strumpor som är högre än klassiska strumpor. Strumporna har blivit populära att använda till vandringar och promenader. Anledningen till det är att strumporna går högre, eller är i samma höjd som skornas skaft. Vilket ger komfort till fötterna men minimerar även risken för att exempelvis smuts och stenar ska komma in i skorna när du går. Här kan du se alla våra strumpor som är designade för att ge dina fötter komfort och minimera risken att du ska drabbas av blåsor, skavsår eller andra obehag - något som är vanligt på vandringar och promenader. 

”Vanlig längd” | Klassiska strumpor

Den klassiska längden på strumpor passar både till jobbet, träningen eller till vardags. Strumporna finns i flera olika material och utföranden. Men alla våra strumpor är testade utav vår sjukgymnast för att ge dina fötter optimal komfort. Du kan se alla våra strumpor på denna sidan.

För att tvätta strumpor på bästa sätt så är det viktigt att du följer tvättråden. Eftersom strumpor finns i flera olika material så har de olika instruktioner på hur de bör tvättas. 

Man kan inte torktumla alla strumpor, vissa strumpor ska lufttorka efter tvätt för att inte strumporna ska gå sönder eller bli skadade. Därför är det viktigt att du följer tvättråden som strumporna har.