• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Skoinlägg för hallux valgus

Skoinlägg för hallux valgus är en effektiv lösning som kan hjälpa dig att lindra eventuella besvär.

Hallux valgus är ett vanligt fotproblem där stortån är snedställd och böjer sig inåt mot de andra tårna, något som påverkar framfotens form och även kan orsaka smärta och obehag.

Sulor som är lämpliga för hallux valgus är sådana som ger extra stöd, dämpning och avlastning till fotens främre del. Hittar du rätt inlägg kan det spela en avgörande roll i att förbättra den generella fotfunktionen och för att lindra eventuell smärta.

Vilka fördelar har skoinlägg för hallux valgus?

En sula som ger stöd till det främre tvärgående fotvalvet (och gärna resten av foten) har förmågan att fördela vikten jämt över foten, vilket minskar trycket på stortån och leden genom att tålederna får ett upplyft och avlastas. Det hjälper till att förhindra ytterligare förvärring av hallux valgus.

Det är också vanligt att man vid hallux valgus upplever ökad känslighet i framfoten och då kan en sula med stötdämpning ge en mer behaglig känsla framtill.

Genom att börja använda skosulor för hallux valgus korrigerar du fotens ställning – och även om det inte korrigerar snedställningen i sig kommer du förhoppningsvis att märka skillnad i din dagliga komfort och känna ett mer bekvämt steg. När tålederna lyfts upp och avlastas bibehåller du även rörlighet i lederna, vilket hjälper dig till ett friskare och mer aktivt steg.

Tänk på att hallux valgus-inlägg inte bör ta för mycket plats i dina skor eftersom framfoten tenderar att vara lite bredare och därmed behövs mer plats framme i skon för att inte förvärra problemen genom att skorna är för trånga. Byt helst ut den befintliga sulan i dina skor mot inläggen. Om det inte går, välj skor som är tillräckligt rymliga framtill tillsammans med inläggen. Det är viktigt att tårna har möjlighet att röra på sig.