• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Klippbara sulor

Här hittar du klippbara sulor som går att anpassa efter storlek eller efter skornas passform.

Vad är Klippsulor?

Klippsulor, även kända som inläggssulor eller fotbäddar, är tunna skoinlägg som placeras inuti skorna för att ge extra stöd och komfort. Dessa sulor är oftast tillverkade av material som skum, gel, läder eller andra tekniska tyger som formar sig efter fotens konturer. Klippsulor finns i olika tjocklekar och former för att passa olika skotyper och fotbågar

Sulor som är klippbara kan helt enkelt klippas till rätt storlek och en del av modellerna har även förmarkerade snittlinjer för att förenkla, och hjälpa till att få en bra passform. Hur mycket man ska klippa beror på sulorna och även skornas utformning.

Fördelar med Klippsulor:

Ökad komfort: Klippsulor ger extra dämpning och stöd till fotbågen, hälen och framfoten. Detta minskar belastningen på fötterna under långa promenader eller stående perioder.

Förbättrad stötdämpning: Material som gel och skum i klippsulor absorberar stötar och vibrationer när du går eller springer, vilket minskar risken för belastningsskador.

Anpassad passform: Klippsulor kan formgjutas efter fotens konturer och ge en individuell passform. Detta hjälper till att korrigera överpronation (inåtvänd rullning av foten) eller underpronation (utåtvänd rullning), vilket kan minska smärta och förbättra gångmönstret.

Fotbågsstöd: Många klippsulor inkluderar specifika fotbågsstöd / stöd för fotvalvet för att avlasta överbelastade muskler och ligament, vilket är särskilt fördelaktigt för personer med platta fötter eller höga fotvalv.

Fuktavledning: Vissa klippsulor är tillverkade med fuktavledande material som hjälper till att hålla fötterna torra och bekväma under längre tidsanvändning.

Tips för att klippa sulor:
För att klippa i sulor är det viktigt att använda en kraftig och vass sax. Detta för att kanten inte ska gå sönder eller fransa sig. Om du har gamla innersulor som löstagbara, kan du rita av de sulorna, eller använda dem som en mall och klippa efter den. Huvudregeln är att klippa lite åt gången och testa flera gånger, så att du inte råkar klippa för mycket på sulorna.

Klippa sulor utan markerade linjer:
Har skoinlägget inga förmarkerade snittlinjer, klipp lite i taget och längs konturens ytterkant. Prova hela tiden att sätta i sulan i skon för att få fram vad och hur mycket som behövs klippas.

Klippa sulor med markerade linjer:
Har skoinlägget förmarkerade snittlinjer, klipp lite i taget eller längs konturerna så att sulan inte blir för liten. Jämför kontinuerligt med skornas passform. Detta då skor skiljer sig från den angivna storleken på sulan.

Klippsulor är en enkel men effektiv lösning för att förbättra komforten och prestandan hos dina skor. Oavsett om du är en aktiv idrottare, en person som tillbringar mycket tid stående eller helt enkelt vill öka livslängden på dina favoritskor, kan klippsulor vara den perfekta lösningen. Välj högkvalitativa klippsulor som passar dina specifika behov och njut av fördelarna med en skräddarsydd passform och ökad komfort i varje steg.