• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Klippbara sulor

Här hittar du klippbara sulor som går att anpassa efter storlek eller efter skornas passform.


Att hitta en passande sula kan ibland vara krångligt. I sökandet av rätt sula är det alltid viktigt att välja en sula med en så bra passform som möjligt. Den ska ge rätt stöd, utan att klämma och fötterna ska trivas i de skor som sulorna ligger i utan att hämma fotens naturliga rörelse.

Många sulor levereras i stora storlekar. Klippbara sulor är perfekta och gör det enkelt att få till en bra form som passar många olika typer av skor.

Sulor som är klippbara kan klippas till rätt storlek och en del av modellerna har även förmarkerade snittlinjer för att förenkla, och hjälpa till att få en bra passform. Hur mycket man ska klippa beror på sulorna och även skornas utformning.


Tips för att klippa sulor:
För att klippa i sulor är det viktigt att använda en kraftig och vass sax. Detta för att kanten inte ska gå sönder eller fransa sig. Om du har gamla innersulor som löstagbara, kan du rita av de sulorna, eller använda dem som en mall och klippa efter den. Huvudregeln är att klippa lite åt gången och testa flera gånger, så att du inte råkar klippa för mycket på sulorna.

Klippa sulor utan markerade linjer:
Har skoinlägget inga förmarkerade snittlinjer, klipp lite i taget och längs konturens ytterkant. Prova hela tiden att sätta i sulan i skon för att få fram vad och hur mycket som behövs klippas.

Klippa sulor med markerade linjer:
Har skoinlägget förmarkerade snittlinjer, klipp lite i taget eller längs konturerna så att sulan inte blir för liten. Jämför kontinuerligt med skornas passform. Detta då skor skiljer sig från den angivna storleken på sulan.


Nu kan du förbereda dig för både fritid och arbete oavsett vilka sulor du tänker använda.

28 produkter

28 produkter

gel-sulor-OM.jpg
Ortho Movement

Ortho Movement Sulor Gel

299 kr
sula-för-pronatiorn-supination-52bones-softsupport.jpg
52BONES

52 BONES SoftSupport

299 kr
sulor-max-supoort-till-arbetsskor-52-bones.jpg
52BONES

52 BONES Max Support

299 kr

Du har sett 28 av 28 produkter