• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Dubbskor

Här hittar du dubbskor för alla behov som gör att du slipper lösa halkskydd och broddar. Dubbskorna finns som kängor, boots och som löparskor – så att du kan promenera eller löpträna bekvämt och tryggt hela vintern.


Vilka dubbskor är bäst?
Det är en svår fråga att svara på eftersom vi alla vill ha olika funktioner i dubbskor. Vissa menar att vinterskor med dynamiska dubbar är bäst, andra menar att klassiska dubbskor med vanliga dubbar är bäst och andra menar att funktionen att kunna fälla fram och tillbaka broddarna är det bästa. Så, för att svara på frågan av vilka skor som är bäst för dig och dina behov så har vi listat våra olika typer av dubbskor nedan.


Dubbskor med inbyggda dubbar som är dynamiska
Denna typ av dubbskor har dubbar som är placerade i skornas yttersula. Dubbarna gör att du får ett bättre och mer stabilt grepp på is och hala underlag. Dessa skor finns även med dynamiska dubbar, vilket innebär att de är flexibla mot underlaget. Dynamiska innebär att dubbarna ”jobbar” individuellt och är inte helt fixerade.

När kroppsvikt adderas i steget trycks dubbarna in mot sulans yta. Hur långt de trycks in beror på hur kraftigt foten sätts i och vilket underlag det gäller. Denna dynamiska funktion tillåter dubbarna att anpassa sig till olika underlag som helst och ger bästa möjliga grepp på allt från torr asfalt, till blött trä och ren is. Vilket gör att du får det bästa greppet.


Dubbskor med klassiska dubbar Klassiska broddskor som har ”vanliga” dubbar som bidrar till att ge dig ett bättre grepp på hala och isiga underlag. Dessa modeller kan även ha blandade material i dubbarna. Exempelvis så kan de ha några dubbar som är i stål och några dubbar som är i gummi. För att ge dig ett så bra grepp som möjligt.


Dubbskor med dubbar du kan fälla in Denna typ av broddskor har ett unikt system som heter OC-systems ALPI. Ett system som är placerad i skornas yttersula. Dubbarna är placerade på plastringar som du kan fälla fram och tillbaka i yttersula. Det gör att du kan använda skorna som broddskor när det är halt och isigt ute, men använda dem som vanliga ”klassiska” skor under de andra tiderna på året. Plastringarna som är placerade i yttersula är slitstarka och är tillverkade i en flexibel polyuretan som är hållbar, även vid kalla temperaturer.

Eftersom att denna typ av broddskor, med utfällbara broddar, kan användas året om så har det blivit populära och många menar att just denna variant av dubbsko är bäst.

Nedan så kan du se alla våra olika typer av dubbskor och broddskor - och vi hoppas att du kommer att hitta en modell som passar just dig och dina behov. Behöver du hjälp med att välja den vintersko som är bäst för just dig så kan du kontakta vår kundtjänst – vi hjälper dig gärna.

8 produkter

8 produkter

Du har sett 8 av 8 produkter

Vanliga frågor

Dubbskor med dubbar ska man inte använda inomhus eftersom de kan skapa märken på trägolv och andra mjuka underlag. Om du vill ha skor med dubbar du kan använda inomhus så rekommenderar vi dubbskor med fällbara broddar, vilket gör att du kan fälla in broddarna innan du går in. Eller använda lösa broddar och halkskydd på dina befintliga skor som du kan ta av och på. 

Det är inte lämpligt att köra bil med dubbskor, byt istället till vanliga skor om du ska köra bil. Eller använd broddskor med fällbara broddar. Det gör att du kan använda skorna som ”vanliga skor” när du kör och sen fälla fram broddarna igen när du behöver dem.

Hur länge broddar håller beror på flera olika saker, hur mycket de används, hur mycket belastning de utsätts för och vilket underlag som de används på. Därför är det svårt att sätta en ”levnadslängd” på broddar.