• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Pronationsskor

Pronationsskor som ger dina fötter en bekväm bas att gå och stå på samtidigt som de motverkar en överdriven pronationsrörelse. Hos oss hittar du skor med pronationsstöd till dam, herr som kan användas till vardags, jobbet eller olika aktiviteter som löpning och vandring. I denna kategori kan du filtrera på varumärken, färg, läster och storlek – så att du lätt och smidigt ska hitta skorna som passar dig och dina fötter.

Om du vill veta mer om pronationsskor så kan du fortsätta läsa här.
Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om just skor med pronationsstöd.

Vad är pronationsskor?
Pronationsskor är som ordet antyder, skor med stöd för pronation. Skorna är speciellt utformade för att hjälpa till med att korrigera och motverka en överdriven pronationsrörelse (Inåtvänd rörelse av foten) genom att ge extra stöd och stabilitet till foten.

Vissa pronationsskor har därför en anatomisk innersula som stödjer foten och motverkar felbelastningen eller så har skorna en teknologi som är placerad i hälen och i mellansulan som motverkar att fötterna faller inåt och motverkar på så sätt pronation.

Varför ska man använda skor som har pronationsstöd?
Det finns flera fördelar med pronationsskor:

  • Korrigering av överpronation: Pronationsskor är speciellt utformade för att hjälpa till att korrigera överpronation genom att ge extra stöd och stabilitet till foten. Minimering av skador: Genom att korrigera överpronation kan pronationsskor hjälpa till att minska risken för skador på foten och benen, såsom fotledsskador, knäskador och ryggskador.
  • Ökad komfort: Skorna är utformade för att ge extra stöd och komfort till foten, vilket kan hjälpa till att minska trötthet och smärta i foten och benen.
  • Förbättrad prestanda: Genom att korrigera överpronation kan pronationsskor hjälpa till att förbättra fotens rörelse och prestanda, vilket kan vara speciellt viktigt för idrottsmän och löpare.
  • Längre livslängd på skorna: Pronationsskor kan hjälpa till att fördela belastningen jämnt över foten, vilket kan förlänga livslängden på skorna.

__

Vilka skor är bäst för pronation?
De bästa pronationsskorna är något som är svårt att svara på. Anledningen till det är att vi alla är olika och våra fötter likaså. Men i denna kategori så har vi tillsammans med vår sjukgymnast samlat de bästa skorna för dig som pronerar.

Det finns flera olika modeller men nedan så kan du läsa mer om deras funktioner som gör att de är bäst att använda vid en överdriven pronationsrörelse:

  • Fotriktiga med en ergonomisk eller anatomisk fotbädd som ger fötterna en bekväm bas att gå och stå på Inbyggt stödsystem i mellansulans om stabiliserar foten och motverkar överdriven inåtrullning
  • Stabil och bekväm hälkappa som bidrar till att ge stöd oh bidrar till ett mer neturalt steg.

____

Hur vet jag om jag pronerar?

Dina fötter består av 26 ben, 38 muskler, 108 ledband och 57 leder. Därför är det inte så konstigt att mycket av vår hälsa sitter just i fötterna. Varje gång du tar ett steg så aktiveras kroppens inbyggda stötdämpningsmekanism.

Denna mekanism innebär en roterade rörelse som kallas pronation. Pronationsrörelsen styrs både av den styrka och flexibilitet som finns i dina leder och anklar. Även om denna rörelse är naturlig så är det vanligt att ha en överdriven pronationsrörelse, vilket kan skapa problem för både fötterna och kroppen.

Om du är osäker på om du pronerar så kan du läsa vår guide HÄR. Som hjälper dig ta reda på hur du belastar dina fötter.

Är pronation vanligt?
Pronation är en naturlig rörelse och den är en del av fotens normala stötdämpning. Enligt studier så är pronation det vanligaste och man beräknar att cirka 80% av befolkningen pronerar (foten vrids inåt) medan resterande av befolkningen istället supinerar som innebär att foten vrids utåt. Om du vill veta mer om pronation så kan du klicka HÄR.

Behöver du mer hjälp?
Kontakta gärna vår kundtjänst, vi finns tillgängliga via både telefon och mail – och vi svarar gärna på dina frågor, fungerar eller hjälper dig med att välja rätt storlek och modell.

44 produkter

44 produkter

svarta-sneakers-med-pronationsstöd-minfot-journey.jpg
Kampanjer

Minfot Journey Sneaker Black

1 019 kr
1 199 kr
vita-sneakers-med-pronationsstöd-minfot-journey.jpg
Kampanjer

Minfot Journey Sneaker White

1 019 kr
1 199 kr

Du har sett 36 av 44 produkter