• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Stötdämpande skor

Här hittar du ett av Sveriges största sortiment på stötdämpande skor. 

Vårt sortiment av stötdämpande skor består även utan damskor, herrskor och i olika segment sneakers, boots, kängor, promenadskor och arbetsskor.

Stötdämpande skor har blivit populära skor att använda under de senaste åren, både som arbetsskor, vardagsskor eller som promenadskor. Anledningen till att stötdämpande skor har blivit så populära är på grund av att skorna har en dämpande funktion som inte bara ger komfort till fötterna – utan hela kroppen.

Hur fungerar stötdämpande skor?

Stötdämpande skor har precis som det låter, en stötdämpande funktion. Stötdämpningen i skorna är placerade i skornas yttersula, mellansula eller i skornas fotbädd. Stötdämpningen bidrar till att effektivt absorbera de stötar som fötterna utsätts för när du går och står. Genom att stötarna absorberas utav dämpningen så gör det att fötterna utsätts för mindre press och stress. Det i sin tur gör att fötterna får en mjukare bas att gå och stå på, samtidigt som det minimerar påfrestningen på fötterna.

De stötdämpande skorna passar lika bra inomhus och som utomhus och finns för flera olika aktiviteter.

Stötdämpande löparskor

När man springer på asfalt eller andra hårda underlag så kan stötdämpningen vara a och o för att få ett optimalt löparsteg. Stötdämpningen i skorna bidrar även till att ge en så skonsam isättning som möjligt och ger på så sätt mer komfort till fötterna. Men stötdämpningen i skorna fungerar även avlastande för hela kroppen och avlastar på så sätt lederna. Vilket minimerar påfrestningar på både knän, rygg och leder. Du kan se alla våra löparskor här.

Stötdämpande arbetsskor

Om du går och står på hårda golv, exempelvis inom skola, vård, omsorg eller butik så känner du säkert igen den ömma, trötta och stumma känslan som uppstår efter ett arbetspass. Anledningen till att det kan göra ont i fötterna av att gå på hårda golv är för att fötterna blir får hårt belastade. De stötdämpande skorna ger en mjuk, dämpande bas mellan dina fötter och golvet – vilket gör att fötterna får en behaglig bas att gå och stå på, samtidigt som de får en chans att slappna av.

Stötdämpande skor för olika fotproblem

Stötdämpande skor har även blivit populära att använda hos dem som har besvär med ryggvärk, knäsmärta, fotsmärta eller hälsmärta. Om du har besvär med ömma, trötta eller stumma fötter så kan de stötdämpande skorna ge dina fötter både komfort och avlastning.

Om du har besvär med hälsporre, Haglunds häl och hälsmärta så kan du använda stötdämpande skor som avlastar hälarna och ger på så sätt lindring till hälen.

Om du exempelvis har ont i ryggen så rekommenderar vi Joyas stötdämpande skor. Joyas skor är designade för att ge dig optimal stötdämpning och marknadsför sina skor som ”världens mjukaste sko”. Skorna är även rekommenderade och certifierade av AGR,"Aktion Gesunder Rücken" som rekommenderar skor som främjar människors hälsa och lindrar besvär och smärta i samband med ryggvärk. Du kan se alla Joyas skor HÄR

Om du har frågor eller funderingar kring vilken stötdämpande skor som passar just dig så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna att hitta rätt modell som passar dig och dina behov. 

237 produkter

237 produkter

waldläufer-herrskor-haslo-bear-carbon-black.jpg
Waldläufer

Waldläufer Haslo Carbon Bear Black

849 kr
1 299 kr
skechers-womens-slip-ins-sport-sneakers-black.jpg
Mjuk fotbädd
Skechers

Skechers Womens Sport Black

1 499 kr
skechers-herrskor-arch-fit-hålfotsstöd-grey.jpg
Mjuk fotbädd
vegan
Skechers

Skechers Mens Arch Fit Grey

1 299 kr
skechers-mens-matera-sneakers-grey.jpg
Mjuk fotbädd
Skechers

Skechers Mens Matera 2.0 Celdra Grey

849 kr
1 199 kr
skechers-mens-matera-sneakers-navy.jpg
Mjuk fotbädd
Skechers

Skechers Mens Matera 2.0 Celdra Navy

849 kr
1 199 kr
skechers-mens-arch-fit-navy.jpg
Mjuk fotbädd
Skechers

Skechers Mens Arch Fit Navy

1 499 kr
saucony-löparskor-herr-peregrine-ice-plus-black-vizi.jpg
Diabetes
Varmfodrat
Saucony

Saucony Peregrine Ice+ Men Black Vizi

1 399 kr
1 799 kr
saucony-löparskor-dam-peregrine-ice-plus-black-jade.jpg
Diabetes
Varmfodrat
Saucony

Saucony Peregrine Ice+ Women Black Jade

1 399 kr
1 799 kr
saucony-triumph-19-wide-women-black-white.jpg
Diabetes
Hållbart
Saucony

Saucony Triumph 19 Women Black White

1 299 kr
1 899 kr
saucony-hurricane-23-men-black-vizi-gold.jpg
Hållbart
Saucony

Saucony Hurricane 23 Men Black Vizi Gold

1 599 kr
1 899 kr
rollingsoft-mesh-sneakers-blue-rund-sula.jpg