• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad är pronation skor?
Skotips & skovård

Vad är pronation skor?

Pronationsskor är speciellt utformade för att hjälpa till att korrigera och förhindra överpronation (inåtvänd rörelse av foten) genom att ge extra stöd och stabilitet till foten.

Det finns olika typer av pronationsskor som är anpassade till arbete, vardag eller fysiska aktiviteter. Alla skorna har en anatomisk fotbädd som motverkar att du belastar fotens insida. Fotbädden och skornas konstruktion upprätthåller fotens korrekta hållning och position. Vilket gör att det motverkar felställningen och foten foten får en mer naturlig position.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vadärpronationskor/pronation.png
Fördelarna med att använda pronationsskor:
Korrigering av överpronation: Pronationsskor är speciellt utformade för att hjälpa till att korrigera överpronation genom att ge extra stöd och stabilitet till foten.
Minimering av skador: Genom att korrigera överpronation kan pronationsskor hjälpa till att minska risken för skador på foten och benen, såsom fotledsskador, knäskador och ryggskador.
Ökad komfort: Pronationsskor är utformade för att ge extra stöd och komfort till foten, vilket kan hjälpa till att minska trötthet och smärta i foten och benen.
Förbättrad prestanda: Genom att korrigera överpronation kan pronationsskor hjälpa till att förbättra fotens rörelse och prestanda, vilket kan vara speciellt viktigt för idrottsmän och löpare.
Längre livslängd på skorna: Pronationsskor kan hjälpa till att fördela belastningen jämnt över foten, vilket kan förlänga livslängden på skorna.

Liknande artiklar