• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar
Vad kan jag göra åt mina åderbråck?
Allt du behöver veta om stödstrumpor

Vad kan jag göra åt mina åderbråck?

Om du lider av åderbråck och undrar vad du kan göra åt det, finns det flera åtgärder du kan ta för att lindra symtomen. Här är några tips på vad du kan göra.

- Motionera regelbundet: Regelbunden motion, som promenader, simning eller cykling, kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och stärka benens muskler. Detta kan minska svullnad och tyngdkänsla i benen som är vanliga vid åderbråck.
- Undvik långvarigt stillasittande eller stående: Att sitta eller stå under långa perioder kan försämra blodcirkulationen i benen. Försök att ta korta pauser och rör på dig regelbundet för att hålla blodet i rörelse.
Använd stödstrumpor: Stödstrumpor är speciellt utformade för att ge gradvis kompression längs benen och förbättra blodcirkulationen. De kan lindra symtomen på åderbråck, såsom svullnad och smärta, och hjälpa till att förhindra ytterligare utveckling av bråck. Nedan så kan du läsa mer om hur stödstrumpor hjälper dig när du har besvär med åderbråck.


Hur stödstrumpor lindrar besvär i samband med åderbråck

Kompressionseffekt: Stödstrumpor är speciellt utformade för att ge gradvis kompression längs benen. Genom att applicera tryck på benen hjälper de till att förbättra blodcirkulationen och motverka blodstockning i venerna. Detta minskar svullnad och tyngdkänsla i benen, vilket är vanliga problem vid åderbråck.
Stärker venklaffarna: Åderbråck uppstår när venklaffarna inte fungerar ordentligt och tillåter blodet att flöda tillbaka och ansamlas i venerna. Stödstrumpor applicerar en jämn kompression längs benen, vilket stärker venklaffarna och hjälper till att förbättra deras funktion. Genom att förhindra blodets retrograda flöde minskar stödstrumpor risken för nya åderbråck och kan även minska eventuell ytterligare utveckling av befintliga bråck.
Minskar risk för blodproppar: Vid åderbråck ökar risken för blodproppar, vilket kan vara allvarligt. Genom att förbättra blodcirkulationen och motverka blodstockning minskar stödstrumpor risken för blodproppsbildning. Den kontinuerliga kompressionen hjälper till att hålla blodet i rörelse och förhindrar att det stagnerar i venerna.
Lindrar symtom: Stödstrumpor kan lindra vanliga symtom på åderbråck, inklusive smärta, svullnad, klåda och trötthet i benen. Genom att ge kontinuerligt tryck på benen minskar de obehag och bidrar till att du kan vara aktiv och smärtfri under dagen.

Liknande artiklar