Stödstrumpor hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Leveranstid 1-3 vardagar
  • Förlängd returrätt på julklappar till 15/1
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (18)1 2 3 ... 5 Sista 100 per sida

Stödstrumpor

Stödstrumpor är strumpor som motverkar svullnader i benen, skapar ett bättre välbefinnande och samtidigt ger dina ben mer energi. Stödstrumpor är perfekt för dig som har ett jobb där du står och går mycket. Vilket gör att du har mycket belastning på dina ben och får trötta fötter.

Hos oss hittar du stödstrumpor i kompressionsklass 1, (15-18 mmHg) från flera olika varumärken, i olika material, färger och mönster. Det finns exempelvis stödstrumpor, kompressionsstrumpor, stödstrumpbyxor, stödstrumpor i stay-ups, ankelstödstrumpor och tålösa stödstrumpor. 

Du kan använda stödstrumpor av flera olika anledningar, stödstrumpor har blivit känt för att exempelvis användas som ”flygstrumpor” eller ”resestrumpor". Anledningen är att de kallas det är för att de passar perfekt för långa resor där man sitter ner mycket. Resestrumporna minskar nämligen risken för att drabbas utav blodpropp, eftersom stödstrumporna ökar blodcirkulationen och samtidigt motverkar trötta, svullna och tunga ben – som lätt uppstår vid länge resor.

Stödstrumpor har även blivit ett populärt plagg att använda om man har besvär med åderbrock, eftersom strumporna hjälper till med att lindra och behandla besvär som uppstår i samband med åderbråck. Stödstrumporna ger ett jämnt och behagligt tryck som motverkar bensvullnaden och ger stöd så att åderbråcken kan komprimeras.

Stödstrumpor har blivit även ett hett plagg inom vården och andra yrken där ens ben och fötter utsätts för mycket belastning.

I vårt sortiment hittar du även stödstrumpor för gravida. Stödstrumpor för gravida är specifikt skapade för att förbättra kroppens förmåga att levra blod under graviditeten. När man är gravid så kan ens ben svullna, bli lättare trötta och man kan även få besvär med åderbråck. Om du är gravid och använder stödstrumpor så kan du förebygga trötta och svullna ben och fötter. Samtidigt som du minskar risken att drabbas utav åderbråck.

Men stödstrumpor används även utav som gillar den behagliga och lätta massagekänsla som strumporna ger och vill förebygga problem med både åderbråck och blodcirkulationen.

Många tycker att det kan vara svårt att förstå hur man ska mäta för att få rätt storlek på sin stödstrumpa. För få reda på vilken storlek du ska du mäta kring den smalaste delen på ankeln och bredaste delen på vaden. Eftersom dina ben kan svulla under dagen får du bäst resultat om du gör mätningen på morgonen. När du använder stödstrumpan är det viktigt att aldrig vika ner den övre stumpkanten eftersom det ger en felaktig tryckfördelning. Om du har medicinska besvär och behöver en stödstrumpa för att linda dina problem då kan en stödstrumpa med högre tryck vara fördelaktigt.

Det är också vanligt att man upplever det som problematiskt att få på sig stödstrumpan. I vårt sortiment hittar du även påtagningshjälp. Påtagningshjälp är perfekt för dig som har svårt att nå hela vägen ner till golvet, är stel eller har problem med värk. Påtagningshjälpen underlättar när du ska ta på dina strumpor, så att du får det lättare i vardagen och lättare kan använda dina stödstrumpor.