• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Knäskydd & knästöd

Här hittar du knäskydd som är utformade för att ge stöd, avlastning och komfort.

Vare sig du är en professionell idrottare, en fitness-entusiast eller någon som bara vill ta hand om dina knän på bästa möjliga sätt, är knäskydd ett bra stöd till dig och dina knän. I vårt sortiment så hittar du flera olika knäskydd som är utformade för att ge optimalt stöd och skydd, under olika aktiviteter och rehabilitering.

I vårt sortiment hittar du flera olika typer av knäskydd och alla våra stöd och skydd för knäna är testade och provade av vår sjukgymnast. Knäskydden är tillverkade av högkvalitativa material som kombinerar stöd, stabilitet och flexibilitet för att möta dina behov. De är utformade av specialister för att ge en perfekt passform och säkerställa att de sitter på plats oavsett om du spelar sport, tränar på gymmet eller bara utför vardagliga rörelser.

Våra knäskydd erbjuder också kompressionsteknologi som främjar blodcirkulationen och minskar svullnad och inflammation efter träning eller skada. Detta hjälper till att påskynda läkningsprocessen och ger lindring från smärta och obehag. Nedan så kan du läsa mer om fördelarna med att använda ett knäskydd.

Stöd och stabilitet: Ett knäskydd ger extra stöd och stabilitet till knäleden, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med tidigare knäskador, ligamentinstabilitet eller svaga knän. Det hjälper till att stabilisera knäleden och minskar risken för att den viker sig eller översträcks under fysisk aktivitet.

Minskad belastning: Knäskydd kan avlasta knäet genom att fördela trycket och belastningen jämnt över leden. Detta kan vara särskilt viktigt för personer med artros eller andra kroniska knäproblem, då det minskar den mekaniska belastningen och lindrar smärta och obehag.

Kompression och svullnadsminskning: Vissa knäskydd är utformade med kompressionsteknologi, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen och minska svullnad och inflammation i knäet. Det kan vara särskilt fördelaktigt efter skador eller intensiva träningspass för att påskynda återhämtningen och lindra smärta.

Värme: Vissa knäskydd är tillverkade med material som ger en värmande effekt på knäområdet. Detta kan öka blodflödet, minska stelhet och främja muskelavslappning. Termisk reglering kan vara fördelaktig under kalla förhållanden eller för personer med kroniska knäproblem som förvärras av kyla.

Förebyggande av skador: Knäskydd kan fungera som en förebyggande åtgärd genom att minska risken för knäskador vid fysisk aktivitet. Genom att ge extra stöd, stabilitet och dämpning kan de hjälpa till att absorbera stötar och minska belastningen på knäleden, vilket minskar risken för översträckningar, vrickningar och andra skador.

Psykologiskt stöd: Förutom de fysiska fördelarna kan användningen av knäskydd ge psykologiskt stöd och förtroende. Genom att ha på sig ett knäskydd kan man känna sig mer trygg och säker i sin fysiska aktivitet eller rehabilitering, vilket kan hjälpa till att förbättra prestationen och minska rädsla för att skada knäet ytterligare.