• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
4 yogaövningar som stärker dina fötter
Tips och råd för dina fotproblem

4 yogaövningar som stärker dina fötter


Öka rörligheten i fötter, ben och leder med dessa enkla övningar som också stärker din fotmuskulatur, förbättrar din balans och förebygger skador. Enkla att göra hemma en eller ett par gånger i veckan i kombination med annan yoga eller träning. Förutom att det gynnar dina fötter är yoga naturligtvis också fördelaktigt även för resten av kroppen såväl som vårt sinne.

https://www.minfot.se/pub_docs/files/yogaovningar-for-fotterna-tastretch.jpg

1. Tåstretch


Stretchar tår, fotleder och hela fotsulan. Hjälper till att förebygga seninflammationer i foten.

Sitt på tå med dina knän tätt ihop, mot golvet. Sätt dig långsamt ned på hälarna, fortfarande med knäna ihop. Stanna i positionen i några djupa andetag. För att motstretcha, lägg fotryggen mot golvet med knäna ihop.

https://www.minfot.se/pub_docs/files/yogaovningar-for-fotterna-knaboj.jpg

2. Knäböj & squats


Sätt dig långsamt ned i en djup knäböj och prova att positionera dina fötter på olika sätt för att träna dem. De kan vara tätt ihop eller brett isär.

"Målet" är att dina hälar ska nå golvet. Genom att regelbundet göra övningen ökar du rörligheten i dina leder.

https://www.minfot.se/pub_docs/files/yogaovningar-for-fotterna-trampande-hunden.jpg

3. Trampande hunden


Aktivera fötterna i yogapositionen 'Downward dog', med händer och fötter i golvet. När du nått en ställning som är bekväm för dig, träna fötter och ben genom att trampa med ett ben i taget. Lyft foten och böj knät så mycket du kan, sätt tillbaka foten mot golvet och skifta till andra benet.

Du kan göra övningen mer avancerad genom att exempelvis stå på tå medan du gör tramprörelserna.

https://www.minfot.se/pub_docs/files/yogaovningar-for-fotterna-tradet.jpg

4. Trädet


Trädet hjälper till att stärka fötter, underben och vader såväl som lår, höfter och axlar. Din balans förbättras och övningen kan även hjälpa till att förebygga benhinneinflammation.

Stå med fötterna tätt intill varandra, tårna rakt fram och låt höger eller vänster fot få kontakt helt mot underlaget. Känn att du står stadigt på ena foten och lyft den andra upp mot insidan av låret. Pressa foten mot låret för stabilitet. Vid lägre rörlighet kan du även stanna under knät.

https://www.minfot.se/pub_docs/files/tastrumpor-for-yoga-och-traning.jpg

Träna med tåstrumpor


Våra Minfot tåstrumpor för sport är designade i funktionsmaterial som transporterar bort fukt och håller fötterna torra. Vid yoga eller annan träning hjälper tåstrumporna till att hålla tårna separerade, vilket förbättrar vår balans. Perfekt för dig som inte vill vara utan strumpor på träningen men behålla barfotakänslan för optimal kontakt med yogamattan eller golvet.

Liknande artiklar