• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur fungerar hälsporrestrumpor?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur fungerar hälsporrestrumpor?

Hälsporrestrumpor är utformade för att ge stöd till hälen och foten för att lindra smärta och obehag från hälsporre.

Strumporna har en unik konstruktion och teknologi som gör att de lindrar den smärta och obehag som har uppstått på grund av hälsporre – och de fungerar på ett unikt sätt.

Hälsporrestrumpors funktion:
Ökar blodcirkulationen – Strumporna har flera kompressionszoner som ökar blodcirkulationen i fötterna. Vilket bidrar till att förbättra blodflödet, motverkar svullnad och lindrar smärta och obehag.
Lyfter och stäcker plantar fascia - Hälsporrestrumpornas konstruktion gör att de försiktigt både lyfter och stäcker ut plantar fascia senan, vilket bidrar till att ge ett ökat blodflöde till skadad vävnad. Detta bidrar in sin tur till att dämpa inflammationen och lindrar smärta.
Minimerar risken för överbelastning - Strumpornas teknologi bidrar till att en överbelastning av senan förhindras och inflammationen får en chans att läka ut ifred.

Nedan så ser du ett exempel på en av våra bästsäljande hälsporrestrumpor och hur strumpans olika kompressionszoner bidrar till att lindra hälsporre och hälsmärta.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Hurfungerarhälsporrestrumpor/halsporrestrumpor.jpg
Se zonerna på bilden ovan
Zon 1 - [Lätt kompression]: Strumporna har en jämn framkant som är designad utan pressande sömmar.
Zon 2 – [Måttlig kompression]: Graderad kompression som minskar omkring den bredare delen av foten för att ge komfort och öka cirkulationen.
Zon 3 - [Fast kompression]: Graderad kompression som också bidrar till att öka blodcirkulationen och försiktigt lyfter plantar fascia-ligamenten.
Zon 4 -[Måttlig kompression]: Anatomiskt utformning som gör att strumporna sitter rätt runt hälen och lindrar smärta.
Zon 5 [Fast kompression]: Kompression som bidrar till att öka blodcirkulationen
Zon 6 [Lätt kompression]: Graderad och lätt kompression i en bred och mjukt stickad mudd som bidrar till att ge ytterligare stöd för cirkulationen.

Liknande artiklar