• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Besvär med gikt? Här är produkterna som fungerar för dig
Tips och råd för dina fotproblem

Besvär med gikt? Här är produkterna som fungerar för dig

Vad är gikt?


Gikt är en ledinflammation som ger plötsliga inflammationer och skapar mycket smärta och obehag. Gikt kommer i ”attacker”, vilket innebär att inflammationen snabbt uppstår, är väldigt kraftig och läker sedan ut inom några veckor.

När man drabbas utav gikt är det oftast stortåns inre led som blir inflammerad, men gikt kan även förekomma i andra leder. Som exempelvis fotleden, knäleden och fingerleden. Om man drabbas utav återkommande giktattacker så bör man kontakta sin läkare, då det finns läkemedel som förebygger att besvären återkommer.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Problemlösaren/fotsvamp.jpg
SYMTOM VID GIKT
-Besvären kan komma plötsligt och starta på natten
-En led, ofta stortåns grundlen blir snabbt öm, röd och svullen
-Smärtan ökar under några timmar
-Leden blir väldigt känslig för beröring
-Det är vanligt att få feber och känna sig sjuk och frusen

SANDALER FÖR GIKT
För att lindra dina besvär i samband med gikt så kan du använda skoinlägg eller skor som är styva, vilket minskar stressen i foten. Skor och sulor som är mjuka böjs allt för lätt, som i sin tur skapar och orsakar stress i fotens leder. Du kan även placera en ortos i dina skor, vilket kan ge ytterligare stöd för lederna där gikt eller smärtan förekommer.

-Stya
-Bekväma
-Anatomisk fotbädd som ger stöd och komfort
-Minskar stressen i foten
Nedan hittar du produkter som är anpassade för dig som har besvär med gikt. Produkterna är noggrant utvalda av vår sjukgymnast och är designade för att ge dina fötter komfort och minimera besvär i samband med gikt.

Liknande artiklar