• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur behandlar man Mortons syndrom?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur behandlar man Mortons syndrom?

Du behandlar Mortons Syndrom genom att avlasta nerven som är i kläm.

När du har Mortons så har du ont i den främre delen av foten och det är vanligt att foten domnar bort till och från. Det är även vanlig att ha en brännande, skärande känsla i främre delen av foten som kommer och går – och besvären brukar förvärras när foten belastas.

Anledningen till smärtan och den brännande, skärande känslan är för att det är en nerv som är i kläm mellan två av framfotens ben. Därför så måste man avlasta nerven som är kläm för att behandla mortons syndrom.
Pelotter är olika typer av sulor och skoinlägg som är designade för att avlasta den främre delen av foten. Pelotten bidrar till att återföra fotens valvbåge till ett normalt läge, vilket lyfter det främre fotvalvet och avlastar det trycket som ledhuvudena skapat över nervbanorna. Det innebär att nerven inte längre ligger i kläm och smärtan i framfoten minskar.

Det finns flera olika pelotter som är designade för att behandla Mortons Syndrom och nedan så kan du se alla våra bästsäljande produkter för Mortons Syndrom som är noggrant utvalda av vår sjukgymnast.

Liknande artiklar