• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Varför bränner det i tårna?
Tips och råd för dina fotproblem

Varför bränner det i tårna?

Om du upplever att du har en brännande känsla i tårna, eller att du har ont i framfoten så kan du har mortons syndrom, eller mortons sjukdom som det även kallas.

Vad är mortons syndrom / mortons sjukdom?
Mortons syndrom innebär att en nerv i framfoten har hamnat i kläm under en längre tid. Något som kan hända om man använder skor med dålig passform, om man har skor som är för hårt åtsnörande eller att man har ett nedsjunket främre fotvalv.

När nerven kläms under en längre tid så bildas det en nervknuta som i sin tur skapar smärta, domningar och en brännande känsla.
Alla kan drabbas av mortons, men det är vanligt bland de som löptränar och joggar mycket. Det är även vanligt att kvinnor som använder mycket högklackade skor får problem med mortons syndrom.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Varförbrännerdetitårna/mortons-syndrom.jpg
Hur blir jag av med den brännande känslan?
Om du har mortons så är det viktigt att du avlastar det främre fotvalvet. Genom att du lyfter eller avlastar det främre fotvalvet så kommer inte nerverna i kläm – och det finns flera olika saker du kan göra:

- Träna fötterna för att stärka muskulaturen i foten och motverka nedsjunket fotvalv.
- Använd rymliga skor, eller skor med en rymlig tåbox som inte klämmer eller trycker på fotens främre fel.
- Använd pelotter. Pelotter är det vanligaste att använda för att bli av med smärtan och den brännande känslan. Pelotten gör så att fötternas valvform på mellanfotsbenet bibehålls. Vilket gör att avståndet mellan benen i fötterna ökar och trycket på nerven minskar.

Nedan så kan du se våra bästsäljande produkter för att lindra den brännande känsla i tårna och smärtan. Alla våra produkter för mortons är noggrant utvalda av vår sjukgymnast.

Liknande artiklar