• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur får man mjukare fötter?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur får man mjukare fötter?

Det finns flera sätt att få mjukare fötter, läs våra enkla tips som gör fötterna mjuka igen.

1. Skrubba fötterna regelbundet: Använd en fotfil eller en fotsten för att ta bort hård hud och döda hudceller från fötterna. Detta gör att fötternas hud blir mjukare och samtidigt som du motverkar hård hud och förhårdnader.
2. Återfukta fötterna: Applicera en fuktgivande fotkräm på fötterna dagligen för att hålla dem återfuktade och mjuka. Det finns fotkrämer som är anpassade för torr hud och som hjälper till att mjukgöra huden.
3. Använd strumpor när du sover: Applicera en fuktgivande fotkräm på fötterna och sätt på ett par strumpor innan du går och lägger dig på kvällen. Detta kan hjälpa till att mjukgöra fötterna och låta krämen tränga in i huden under natten.
4. Undvik att gå barfota: Gå inte barfota på hårda ytor som asfalt eller betong, eftersom detta kan orsaka hård hud på fötterna. Använd istället skor, sandaler eller mysiga innetofflor.

Tänk på om du har torra fötter så är det viktigt att du tar hand om dem och försöker få dem mjuka igen. Torra fötter kan nämligen leda till andra problem som hård hud, förhårdnader och spruckna hälar.

Liknande artiklar