• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur blir man av med Skräddarknuta?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur blir man av med Skräddarknuta?

Skräddarknuta är benämningen på en smärtsam knöl som sitter vid utsidan av lilltåns grundled. Skräddarknutan kan skapa både smärta och obehag, därför är det inte så konstigt att det som har fått skräddarknuta undrar hur man blir av med den.

Skräddarknuta kallas även tailor’s bunion och bunionette. Anledningen till att vissa får skräddarknuta och andra inte är inte helt fastställt. Men två troliga orsaker är ärftlighet och att tårna har blivit utsatta för en felställning. Vilket i sin tur har skapat skräddarknutan.

Om du är osäker på om du har skräddarknuta så finns det vanliga symtom du ska leta efter:
- Smärta vid leden där lilltån börjar
- Smärtan kommer vid tryck mot området
- Tån som gör ont är svullen
- Tån som gör ont har en utbuktning av leden.
- Tån är krokig
https://www.minfot.se/pub_docs/files/HurblirmanavmedSkräddarknuta/bli-av-med-skraddarknuta.jpg
Bli av med skräddarknuta: Att bli av med sin skräddarknuta kan vara svårt, i vissa fall så kan det krävas operation för att besvären ska försvinna. Men majoriteten av de som har skräddarknuta brukar använda olika skydd och stöd för att avlasta och lindra smärtan. Men om du har skräddarknuta så finns det flera olika saker du kan göra för att lindra dina besvär:

- Använd fotriktiga skor | Det finns skor som är specifikt skapade för skräddarknuta. Skorna har en flexibel eller extra mjuk ovandel eller en rymlig tåbox som gör att tårna får gott om plats. Vilket i sin tur bidrar till att inget trycker eller skaver mot skräddarknutan
- Använd tåskydd | Tåskydd är avlastande och smärtlindrande skydd som du sätter på tårna eller mellan tårna. Tåskydd för skräddarknuta är specifikt skapade för att lindra smärtan och avlasta skräddarknutan.

Nedan så kan du se våra bästsäljande produkter för just skräddarknuta och varje produkt är noggrant utvald av vår sjukgymnast .
Om du är osäker på vilka skor eller tåskydd just du ska använda så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

Liknande artiklar