• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hälsporre? Här är hälsporrestrumporna som är bäst i test
Tips och råd för dina fotproblem

Hälsporre? Här är hälsporrestrumporna som är bäst i test

Har du fått besvär med hälsporre? Här är hälsporrestrumporna som är bäst i test.


VAD ÄR HÄLSPORRE?
Hälsporre (Plantar fasciit) kan orsaka kraftig smärta under hälen och beror på överbelastning av plantar fascia-senan i hålfoten. Hälsporre ger oftast smärta under hålfoten, på insidan av foten och precis framför hälbenet. Vid överbelastning kan smärta och inflammation uppstå i senans fäste under hälen. Som en reaktion på detta försöker kroppen långt om länge skapa skydd och avlastning för det ömma området, och går det så långt kan en liten kalkutväxt bildas under hälen. Utväxten ser ut som en sporre, därav namnet - hälsporre. Att drabbas av hälsporre kan både vara smärtsamt och långdraget. Även om hälsporre är ett fotproblem som brukar läka av sig själv så kan det ta lång tid, ibland upp till ett och ett halvt år.

När man har drabbats av hälsporre är det viktigt att man försöker behandla besväret, eftersom det både kan påskynda läkningen men också minska besvär, smärta och andra obehag.

Därför är det viktigt att försöka undvika eller minska belastningen som bidrar till smärtan eller obehaget. All exempelvis utsätta hälen för stor belastning, genom exempelvis felaktiga skor som inte ger stötdämpning eller genom att utföra fysiska aktiviteter som exempelvis löpning eller hopp. Det är även viktigt att du undviker belastning som gör ont eller skapar någon form av smärta, eftersom det kan göra så att hälsporrens läketid blir längre och symtomen kan även förvärras.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/HälsporreHärärhälsporrestrumpornasomärbästitest/halsporrestrumpor-bast-i-test.jpg
BEHANDLA HÄLSPORRE - BÄST I TEST
FS6 är hälsporrestrumpor med en unik kompressionsteknologi som är specifikt designad för att lindra smärtan i samband med hälsporren och samtidigt behandla den.

Hälsporrestrumporna har sex olika kompressions-zoner som stödjer fotens struktur och ökar blodflödet genom en komprimering av venerna i foten, vilket ger förbättrad cirkulation och därmed snabbare läkning och återhämtning.

-Lyfter och sträcker försiktigt plantar fascia
-Ger ökat blodflöde till skadad vävnad
-Dämpar inflammation
-Dämpar smärta i häl & i fot
-Ökar blodcirkulationen
-Transporterar bort vätska och blod ut foten för att minska svullnad.
REUMATIKERFÖRBUNDETS RECENSION
Under fysioterapi fick Reumatikerförbundets träningsblogg prova FS6 och detta sa de om framgångsstrumpan:

”Så vad blir då utlåtande efter att ha testat strumpan både för smärta i hälsena och i fotled, i mitt fall pga artros och reumatoid artrit (RA)? Spontant överraskad! Klockade första testet när strumpan provades vid smärta i hälsenan och fann att smärtan hade minskat efter ca 10 min användning av FS6. Vid ytterligare upprepade test av strumpan användes den främst vid smärta i fotled och användes då mer eller mindre under hel dag. Resultat av det var känslan av ökad support av fotleden med viss smärtlindring i själva fotleden. Förvånansvärt nog väldigt lite känsla av ”stas” runt framfot och tår. Främst upplevde jag att strumpan hade effekt vid smärta i muskler eller hälsena, inte lika stor effekt vid ren ledsmärta men ändå värd att använda då den gav behagligt stöd av fotleden med minskad svullnad som följd. "

Betyg: Från 0 till 5 (där 5 är bästa betyg) får FS6 följande betyg av Reumatikerförbundets träningsblogg: 4+

Liknande artiklar