• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hårda golv på jobbet?
Tips och råd för dina fotproblem

Hårda golv på jobbet?

Går du på hårda golv på jobbet eller går du i tunga, hårda arbetsskor?
Att jobba på hårda golv som betong, marmor eller cement kan utsätta fötterna för mycket belastning och i sin tur skapa både värk i fötterna, ryggen, benen och leder. Våra fötter är inte utformade för att jobba på hårda golv, eller att gå i tunga arbetsskor.

Därför är det inte konstigt att arbeta på hårda golv kan medföra olika utmaningar och problem för dina fötter och kropp. Här är några vanliga problem som människor kan uppleva när de arbetar på hårda golv:

Fotsmärta: Stående eller gående på hårda golv under långa perioder kan leda till smärta i fötterna, särskilt i hälen och framfoten.
Trötthet: Konstant påfrestning på fötterna kan orsaka trötthet och en känsla av utmattning i benen och kroppen.
Ömhet: Hårda golv ger minimal dämpning och kan leda till ömhet i fotens olika delar, inklusive fotvalvet och hälen.
Fotvalvsproblem: Arbete på hårda ytor kan öka risken för problem med fotvalvet, som plantar fasciit eller överpronation.
Hälsporre: Hårda golv kan öka trycket på hälen och öka risken för hälsporre, vilket är en smärtsam inflammation i hälen.
Ledsmärta: Den kontinuerliga belastningen på lederna från hårda golv kan leda till ledsmärta, särskilt i knän, höfter och rygg.
Svullnad: Långvarigt stående på hårda ytor kan orsaka svullnad i fötter och ben på grund av nedsatt cirkulation.
Muskelspänningar: Muskler kan bli överansträngda och spända på grund av den bristande dämpningen på hårda golv

Det hemliga vapnet för att övervinna den påfrestning som hårda golv kan medföra är att investera i mjuka och bekväma sulor för dina arbetsskor. Dessa specialdesignade sulor är skapade för att absorbera de stötar och tryck som dina fötter utsätts för när du går eller står på hårda ytor.

Genom att använda dessa sulor ger du dina fötter den dämpning och stöd de behöver, samtidigt som de skapar en möjlighet för dina fötter att slappna av trots den påfrestning de utsätts för.

Naturlig stötdämpning: Sulorna har en stötdämpningsteknik som absorberar plötsliga stötar och vibrationer som uppstår när du rör dig på hårda ytor. Resultatet? En avlastning av belastningen på både fötter och leder som bidrar till att minimera risken för obehag och smärta.
Balanserad avlastning: Sulorna har en särskilt utformad design som tar itu med trycket som uppstår vid stående eller gående på hårda underlag. Genom att jämna ut belastningen över hela foten hjälper de till att förhindra den vanliga tröttheten och värk som kan dyka upp efter långa arbetspass.
Komfort: Tillverkade med noggrant utvalda material som prioriterar komfort och stöd, är dessa sulor skapade för att ge en upplevelse av total bekvämlighet. Med deras mjuka och stöttande egenskaper får du möjligheten att känna dig bekväm även på de mest ogästvänliga golven.
Optimalt stöd och stabilitet: Med fokus på stöd och hela fotens välmående erbjuder dessa sulor ett perfekt stöd. Genom att bibehålla rätt fotställning arbetar de i harmoni med din kropp för att undvika överbelastning och felaktig fördelning av tryck.
Trötthet minskas: Upprepad exponering för hårda ytor kan leda till överdriven trötthet och obehag i fötterna. Sulornas avancerade teknologi minskar denna påfrestning, vilket i sin tur ger dig en känsla av ökad energi och komfort även efter långa arbetspass.
Omtänksam mot leder och muskler: Genom att reducera den överdrivna belastningen på leder och muskler hjälper dessa sulor till att bevara din fot- och kroppshälsa på lång sikt.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/sulor-till-harda-golv.JPG

Liknande artiklar