• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Kan fotsvamp gå över av sig själv?
Tips och råd för dina fotproblem

Kan fotsvamp gå över av sig själv?

Fotsvamp försvinner inte av sig själv, men det finns saker du kan göra för att bli av med svampen

Fotsvamp är ett vanligt fotproblem som kan drabba alla. Men om man får fotsvamp så kan det både kännas pinsamt och jobbigt.
Fotsvamp är en infektion som inte läker ut av sig själv och kan inte försvinna utan behandling. Så om du har fotsvamp är det viktigt att du behandlar svampen. Fotsvampen kan vara lätt att bli av med, speciellt om du behandlar den i ett tidigt stadium och när de första symtomen dyker upp.

Du kan behandla fotsvampen själv hemma genom att använda olika behandlingar för fotsvamp.
Nedan så ser du olika fotsvampsbehandlingar som behandlar fotsvampen snabbt och effektivt.
Förutom att använda fotsvampsbehandling så finns det även andra saker du kan göra för att förebygga fotsvampen – och samtidigt ge dina fötter de bästa förutsättningarna när du behandlar svampen. Det finns nämligen vissa saker som gör att fotsvampens klimat frodas.

- Tvätta fötterna | Tvätta fötterna dagligen och torka dem ordetnligt, speciellt mellan tårna. Fotsvamp föredrar fuktiga miljöer
- Byt strumpor dagligen | Genom att byta strumpor varje dag så får dina fötter ett friskare klimat att vara i. Tänk även på vilka strumpor du använder. Använd tåstrumpor eller strumpor i bambu som bidrar till att transportera bort fukt från tårna och fötterna.
- Undvik täta skor och gummistövlar | Använd istället luftiga skor som andas, om du behöver använda vattentäta skor så använd skor i Gore-tex, eftersom det är ett material som andas och som samtidigt håller dina fötter torra.
- Använd badskor och badtofflor i offentliga miljöer | Använd badskor och badtofflor när du är i simhallar, badhus eller omklädningsrum. Det är vanligt att man blir smittad av fotsvamp i de miljöerna.

Liknande artiklar