• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Är stödstrumpor bra för åderbråck?
Tips och råd för dina fotproblem

Är stödstrumpor bra för åderbråck?

Har du besvär med åderbråck?

Det finns saker du kan göra för att lindra besvären och förebygga åderbråck.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Problemlösaren/aderbrack.jpg
VAD ÄR ÅDERBRÅCK?
Åderbråck är ett vanligt förekommande problem. Man räknar med att var tredje vuxen får besvär av åderbråck. Kvinnor drabbas vanligtvis oftare och förekomst av åderbråck ökar för det mesta med åldern.

Men åderbråck kan även drabba yngre personer. Det finns dock fler orsaker till åderbråcks tillkomst och man kan även få åderbråck som en följd av blodproppar som har suttit i benen. De flesta åderbråck försvinner inte av sig själv och är oftast ofarliga. Har åderbråcken funnits under en längre tid så kan huden bli öm, klia eller ge upphov till värk och svullnad i benen.

Det är även vanligt att man drabbas av åderbråck när man är gravid.

FÖREBYGG ÅDERBRÅCK MED STÖDSTRUMPOR
För att förebygga åderbråck bör man undvika att sitta still längre stunder, och du ska tänka på att försöka röra mycket på fötterna. Men även fysisk aktivitet och att vila med benen högt kan linda symptomen vid åderbråck samtidigt som du minskar risken att förvärra besvären med ditt åderbråck.

Stödstrumpor har även blivit ett populärt plagg att använda om man har besvär med åderbrock, eftersom strumporna hjälper till med att lindra och behandla besvär som uppstår i samband med åderbråck. Stödstrumporna ger ett jämnt och behagligt tryck som motverkar bensvullnaden och ger stöd så att åderbråcken kan komprimeras.

Nedan så kan du se våra bästsäljande stödstrumpor som förebygger åderbråck

Liknande artiklar