• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Ta bort liktornar själv hemma
Tips och råd för dina fotproblem

Ta bort liktornar själv hemma

Ta bort liktornar själv hemma


Hur tar man bort liktornar?
Det är en vanlig fråga, och anledningen är att liktornar är ett vanligt fotproblem som kan drabba vem som helst, men också något som är vanligt.

Men vad är liktornar?
Liktornar känns vanligtvis igen på små cirklar som sitter på foten, till exempel på tårna eller på fotsulan. Liktornar förväxlas ofta med förhårdnader, men det brukar sägas att förhårdnader och förhårdnader vanligtvis bara är större än liktornar och vanligtvis inte har den runda formen.

Liktornar brukar också se ut som en gul, liten cirkel av hård hud och de kännetecknas också av att de vanligtvis gör ont eller är ömma.

https://www.minfot.se/pub_docs/files/Tabortliktornarsjälvhemma/ta-bort-liktorn-hemma.jpg
Vad är orsaken till liktornar?
-Skor med dålig passform, till exempel smala skor som trycker samma tår på ett för smalt område
-Onormal gångstil med ändrad viktfördelning
-Olika fotproblem som orsakar ökat tryck i vissa områden på grund av till exempel hallux valgus eller hammartå.
-Brist på naturlig fjädring, som vanligtvis är åldersrelaterad, gör att fötterna tappar sin naturliga stötdämpning samtidigt som huden på fötterna blir ömtåligare och tunnare.

Hur blir jag av med liktornar?

Det första du kan göra är att se över dina skor. Eftersom knysten skapas av en tidigare hård hud som kan ha uppstått igen på grund av användning av skor som sitter för hårt. Det är därför viktigt att du bär skor som inte sitter för tajta och ger dina fötter det utrymme de behöver. En majs blir inte bättre om inte källan till trycket avlägsnas permanent, så försök att identifiera vad som orsakar liktorn.

För att minska smärta och obehag kan du använda speciella plåster för liktornar, eller kuddar som kan ta bort tryck från området och förhindra att situationen förvärras, men också för att minska smärtan.

Det är dock viktigt att komma ihåg att plåster inte kommer att behandla liktorn, utan bara lindra och behandla smärta. För att bli av med liktorn behöver du göra en liktornsbehandling.

Liknande artiklar