• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Har du ont i tårna?
Tips och råd för dina fotproblem

Har du ont i tårna?

Har du ont i tårna, eller har du ont i tårna där leden börjar? Då kan du ha besvär med skräddarknuta.

Men vad är skräddarknuta?
Skräddarknuta beskrivs oftast som en obehaglig och distinkt smärta vid leden där lilltån börjar. Man kan uppleva smärta när det förekommer någon form av tryck mot området och det brukar även vara svullet. Man kan även känna igen skräddarknuta genom att där är en tydlig utbuktning av leden över det drabbande området.

Majoriteten utav de som drabbas utav skräddarkunta har även besvär med hallux valgus, men det kan även förekomma enskilt. Vid skräddarknuta så uppstår en inflammation i bursan, vid leden där lilltån startar. Inflammationen och smärtan som man känner uppstår till att det har uppstått för mycket tryck över området.

Vanliga symtom vid skräddarknuta
- Smärta i tårna
- Smärta vid tryck
- Svullnad, eller tydlig utvbutkning av leden
- Den smärtande tån är vinklad inåt (varusvinklad)

För att lindra dina besvär i samband med skräddarknuta så bör du använda skor som är rymliga. Vilket gör att man inte får obehagliga tryck och smärta på det drabbande området. Man kan även använda olika former av tåskydd eller andra geleskydd som skyddar det drabbande området.

Nedan så kan du se våra bästsäljande produkter för skräddarknuta som är noggrant utvalda och testade av vår sjukgymnast.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Harduontitårna/ont-i-tarna-skraddarknuta.jpg

Liknande artiklar